لنز پرایم چیست؟ مزایا، معایب، تاثیرات لنز پرایم در عکاسی

لنز پرایم

لنز پرایم چیست؟

لنز پرایم یکی از انواع لنزهای مختلف در زمینه عکاسی است که در شیوه های مختلف عکاسی مثل عکاسی تبلیغاتی و عکاسی صنعتی نیز قابلیت استفاده دارد. در ادامه باهم به بررسی شرایط استفاده از لنز پرایم خواهیم پرداخت.

{loadmoduleid 195}

معرفی لنز پرایم

لنز پرایم فاقد بزرگنمایی است. شاید عجیب باشد که اکنون همه موبایل ها و گوشی ها دارای بزرگنمایی هستند. اما چرا باید لنزی را انتخاب کنیم که بزرگنمایی ندارد؟ دارای چه مزایایی هستند که از میان لنزها، باید آن را انتخاب کنیم؟ این لنز میدان دید ثابت به همراه فاصله کانونی یکسانی را به شما نشان می دهد. شاید فکر کنید که فاصله کانونی ثابت عیب این لنز باشد؛ اما این حرف می تواند اشتباه باشد. چون در شرایط مختلف ما نیاز داریم که لنز این ویژگی را داشته باشد. یکی از ویژگی های لنز پرایم این است که نیاز به قطعه اضافی ندارد. این لنزها سریع تر هستند. همچنین میزان نور ورودی به لنز به صورت کنترل شده است. در نتیجه در مکان هایی که تاریک هستند، استفاده از این لنز به جا بوده و انتخاب خوبی است. همین طور به علت نداشتن قطعات اضافی، خراب شدن و استهلاک آن ها بسیار کم است. همچنین سبک بودن آن ها، حمل و نقل را راحت کرده است.

مزایا لنز پرایم

کیفیت عکاسی در آن ها بالا است. این لنزها مهارت ها و تکنیک های عکاسی شما را بهتر می کنند. اپرچر ها در کنترل میدان دید عملکرد بسیار خوبی دارند. همین طور اپرچر در آن ها هرچه بیشتر باز شود، عمق میدان کمتری دیده می شود. پرتره ها در این موقعیت جذابیت بیشتری پیدا می کنند. علاوه بر کیفیت بالای عکاسی، سبک و ساده بودن آن نیز فوق العاده بوده و به خاطر نداشتن تجهیزات جانبی، می توانید هر جایی می خواهید، بدون دردسر آن را به همراه خود ببرید. طول این لنز معمولاً کمتر از عرض آن بوده و می تواند انتخاب مناسبی برای دوربین های بدون آینه باشد. لنزهای پرایم نیز مانند سایر لنزها انواع مختلفی دارند که ممکن است بعضی از آن ها سبک و کوچک نباشند. کیفیت بالای عکاسی، سبک و ساده بودن نیز از دیگر ویژگی های فوق العاده آن ها می باشد.

لنز پرایم
لنز پرایم

معایب لنزهای پرایم

هر وسیله ای با داشتن مزایایی، معایبی نیز دارد. همان طور که گفته شد؛ این لنزها دارای فاصله کانونی ثابتی هستند. این کاربرد در همه شرایط مناسب نیست. شما نمی توانید با استفاده از آن ها در شرایطی که سوژه جنب و جوش بسیاری دارد و هر لحظه از کادر دوربین شما خارج می شود، عکس یا فیلم خوبی تهیه کنید. زیرا فرصت کافی ندارید تا لنز را تعویض کنید یا بخواهید فاصله کانونی آن را هماهنگ کنید. به طور کلی این لنزها که ساده و سبک نیز هستند، برای عکاسی و فیلمبرداری های ساده تری مناسب هستند. در نتیجه هنگام خریدن آن باید بدانید که برای چه کاری قرار است از آن استفاده نمایید. مثلاً اگر می خواهید بر روی پرتره یا عکاسی فضا باز کار کنید، بهترین انتخاب همین لنز است. اما اگر برای مسابقات ورزشی یا حرکات اکشن بخواهید، نباید این مدل لنز را انتخاب نمایید.

 بررسی کلی لنزهای پرایم

  1. لنزهای پرایم ساده و سبک بوده و کار کردن با آن ها آسان است.
  2. این لنزها تصاویری شفاف و شارپ تری نسبت به سایر لنزهای مشابه دارند.
  3. زیاد بودن دیافراگم های لنزها، بوکه های قوی را ایجاد می کند.
  4. به دلیل استفاده کمتر از عدسی های متفاوت، کیفیت عکس در آن ها بالاتر است.
  5. این لنزها از نظر هزینه ای به صرفه بوده و برای افرادی که تازه شروع به کار کردند، مناسب تر است.
  6. دارای دیافراگم باز بوده و برای عکاسی در تاریکی مناسب است

تاثیرات مهم لنز پرایم

چرا باید لنزهای پرایم را انتخاب کنیم؟ علاوه بر برخورداری از دیافراگم باز در این لنز، دو دلیل مهم دیگر وجود دارد که باید آن را حتماً انتخاب کنید. ابتدا به علت باز بودن آن، نور بیشتری وارد لنز می شود. در نتیجه در جاهایی که نور کم است، می توانید عکس هایی با کیفیتی بالا بگیرید. سپس با عکس گرفتن از سوژه های متفاوت با این لنز، شما شاهد بوکه های بهتری بوده و جدا شدن سوژه از پس زمینه و برجسته شدن آن نیز می تواند کیفیت را چندین برابر بنماید. همچنین به علت فاصله کانونی که دارند، این دوربین بیشتر برای عکاسی پرتره مناسب است؛ چرا که عمق میدان کم می شود.

مطالب مرتبط: اطلاعات کامل لنز تله فوتو

لنز دوربین
لنز دوربین

دارای لنز ثابت و فیکس

آن ها به لنزهای سریع معروفند. اما این به چه معناست؟  لنزهای سریع دارای دیافراگم بازتری هستند. همچنین شما برای داشتن عکسی با کیفیت، به جای آنکه سرعت شاتر خود را کم کنید، می توانید از سرعت شاترهایتان به نفع ثبت تصاویرتان استفاده کنید. در سال های اخیر شرکت های متفاوتی به ساخت لنزهای پرایم روی آورده اند. با این کار مشتری های حرفه ای را نیز به سمت خود جذب کرده اند. با این حال هنوز قیمت این لنزها مقرون به صرفه بوده و افراد زیادی تمایل به خریداری آن دارند.

مکان های نامناسب برای استفاده از لنزهای پرایم

هر وسیله ای در هر مکانی می تواند بهترین خودش باشد؛ اما لنزهای پرایم برای هرجایی مناسب نیستند. مثلاً برای عکاسی مسابقات ورزشی یا اکشن نمی توانند عملکرد مناسبی داشته باشند.  چون زمان کافی برای تعویض لنزتان وجود ندارد. در نتیجه تمامی فرصت ها را از دست می دهید. دلیل دیگری که نباید از این لنز برای متحرک های پرسرعت استفاده کنید، آن است که نمی توانید سریعاً فاصله خود را با سوژه هماهنگ کنید و می تواند زمان زیادی از شما بگیرد. اما برای عکاسی پرتره و منظره، چون فرصت برای تعویض لنز یا هماهنگ کردن فاصله با سوژه وجود دارد، می توانند مناسب تر باشند.

{loadmoduleid 197}

همچنین بخوانید: عکاسی مادون قرمز برای مبتدیان

 

تعداد لنزهای لازم برای عکاسی

هرچند که لنزهای پرایم سبک و ارزان قیمت می باشند، ولی برای پوشش سناریوهای متفاوت باید لنزهای مختلفی را تهیه کنید. البته همه این ها بستگی به سبک عکاسی شما دارد؛ شاید حتی دو لنز برایتان کافی باشد. همچنین برای مدیریت هزینه هایتان، می توانید از همان ابتدا یک دوربین لنز پرایم پیشرفته بخرید تا نسبت به خرید لنزهای دیگر بی نیاز شوید.

 معرفی انواع لنزهای پرایم

  • لنز پرایم 35 میلی متری

برای عکاسی منظره های وسیع، عکاسی خیابانی، عکاسی فضاهای داخلی و همچنین برای مستندسازی، بهترین انتخاب، لنز پرایم 35 میلی متری است. این لنز در اصل برای زمانی که نمی توانید بیش از اندازه از سوژه فاصله بگیرید، مناسب است.

  • لنز پرایم 50 میلی متری

بهترین لنزهایی که دارای فاصله کانونی مناسب هستند، لنزهای 50 میلی متری پرایم هستند. یعنی این که دارای عرض زیادی نیستند؛ اما می توانند فضای زیادی را داخل لنز جا بدهند. همچنین برای ثبت پرتره مناسب هستند و حتماً باید یکی از آن ها را داشته باشید. امروزه عکاسی پرتره بازار بسیار خوبی دارد و همه دوست دارند که از چهره شان عکس خوبی داشته باشند. 

لنز پرایم دوربین
لنز پرایم دوربین
  • لنز پرایم 85 میلی متری

اگر می خواهید بوکه قوی تری داشته باشید، بایستی فاصله کانونی بیشتری داشته باشید. این موضوع در لنزهای پرایم 85 میلی متری صدق می کند. آن ها نیز برای عکاسی تبلیغاتی یا پرتره مناسب هستند و می توانید در عکاسی آن را تنظیم کنید. البته به خاطر کاربردی تر بودن، این لنزها گران تر هستند و همچنین خاص تر!

همچنین بخوانید: لنز زاویه باز (wide lense) چیست؟

در این مقاله به بررسی لنز پرایم برای عکاسی و مزایا و معایب و اهمیت استفاده از لنز پرایم صحبت کردیم. امیدوارم با خواندن این مطلب عکس های بسیار بهتر و حرفه ایی تری بگیرید.

به ما امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + یک =