عکاسی متوالی چیست؟ Brust Mode photography

عکاسی متوالی

آیا می‌خواهید از دویدن کودکان، پرواز پرندگان، غواصی ورزشکاران، وقایع سریع، خیابان‌ها و غیره عکس برداری کنید؟ با استفاده از حالت عکس گرفتن متوالی یا Brust Mode این کار امکان‌پذیر است. حالت عکس گرفتن متوالی که با نام حالت عکاسی مداوم نیز شناخته می‌شود، به شما اجازه می‌دهد تا عکس‌های متوالی را با سرعت بالا و بدون توقف بگیرید. بسته به فضای دوربینتان، می‌توانید ۵، ۱۰، ۲۰ یا حتی ۶۰ عکس در ثانیه را بگیرید. در این مقاله، می‌خواهیم تا همه چیهای مورد نیاز برای عکس برداری متوالی را به شما آموزش دهیم تا در این زمینه حرفه ای شویم، از اصول اولیه گرفته تا دستورالعمل‌های پیشرفته عکس برداری مداوم. اگر شما هم مثل من علاقه مند به عکاسی صنعتی هستید، حتما این مقاله را بخوانید تا ایده جدیدی برای گرفتن عکس تبلیغاتی و صنعتی داشته باشید.

حالت عکس‌های متوالی چیست؟

حالت عکس گرفتن متوالی یکی از قابلیت‌های دوربین است که به شما اجازه می‌دهد یک سری عکس را به سرعت ضبط و ثبت کنید. با فعال کردن حالت عکس‌های متوالی، می‌توانید دکمه شات دوربینتان را پایین نگه دارید و دوربین شما مجموعه ای از عکس‌ها را می‌گیرد.
سرعت گرفتن عکس در حالت عکس گرفتن متوالی بسته به نوع دوربین متفاوت است و در دوربین‌های قدیمی ۳ فریم بر ثانیه است، در حالی که در دوربین‌های جدید این میزان بین ۲۰ تا ۶۰ فریم در ثانیه می‌باشد که میانگین آن به ۶ تا ۱۲ فریم در ثانیه می‌رسد.
اگرچه، می‌بایست به این نکته توجه داشته باشید که برخی از دوربین‌ها سرعت عکسبرداری متوالی مختلفی دارند که بسته به سایز و کیفیت عکس و حالت دوربین از جمله حالت فوکوس خودکار، حالت شاتر و غیره متفاوت است.
متأسفانه، در اغلب دوربین‌ها حالت عکس گرفتن متوالی نامحدود نیست. همانگونه که شما مشغول به گرفتن عکس هستید، حافظه بافر دوربین شما، جایی که عکس‌ها قبل از اضافه شدن به کارت حافظه ذخیره می‌شوند، پر می‌شود. هنگامی که حافظه بافر پر شد، عکس‌های متوالی دیگر گرفته نمی‌شوند (حداقل تا زمانی که بافر دوباره خالی شود، تا دوباره بتوانید عکس‌های متوالی بگیرید).
استثنائاتی در مواقع گرفتن عکس‌های با کیفیت کم یا هنگام استفاده از قسمت بالایی دوربین‌ها وجود دارد، اما به‌طور کلی اگر شما حالت عکس گرفتن متوالی را فعال کنید، این حالت فریز می‌شود.

همچنان بخوانید: تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

عکاسی متوالی
عکاسی متوالی

 

موارد استفاده از عکاسی متوالی

به‌طور کلی، شما می‌توانید از حالت عکس گرفتن متوالی در تمامی موارد استفاده کنید. با فرض اینکه شما دکمه شات دوربین را برای مدت طولانی نگه نمی‌دارید، می‌توانید عکس‌های متوالی را در دفعات مختلف بگیرید.
اگرچه، به شما توصیه نمی‌کنیم تا از حالت عکسبرداری متوالی برای همیشه استفاده کنید. به عنوان مثال، این موضوع می‌تواند منجر به تشویق شما به گرفتن عکس‌های حاضر و آماده شود. عکس‌های شما در حالت متوالی دارای زیبایی عکسرداری عادی و ظرافت‌های صرف شده در آن نخواهند بود. به علاوه، حالت عکس گرفتن متوالی متداوم منجر به تولید حجم زیادی از فایل خواهد شد. حافظه کارت حافظه و همچنین هاردتان شما به سرعت پر خواهد شد.
در کنار این موارد، توصیه می کنییم تا حالت عکس‌های متوالی را هنگامی که به آن نیاز دارید یا زمانی که می‌خواهید لحظه ای را تنها یک بار در زندگی ببینید استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر شما می‌خواهید از یک مسابقه ورزشی عکس برداری کنید، می‌بایست حالت عکس گرفتن متوالی را در دوربینتان روشن کنید. در این صورت، هر موقع اتفاق جالبی رخ بدهد، مانند یک اسلم دانک، یک چرخش، یک حرکت کوبنده، شما آمادگی ثبت لحظات حساس بازی را دارید. همچنین اگر بخواهید از حیوانات سریع و پرندگان عکسبرداری کنید، یا از فوتبال بازی کردن یک کودک عکس بگیریذ یا از حرکات یک سگ عکس داشته باشید می‌توانید از حالت عکس گرفتن متوالی استفاده کنید. حالت عکس گرفتن متوالی برای ثبت لحظات تکرار نشدنی (حتی اگر اکشن و متحرک نباشد) مناسب است. حتی اگر شما یک عکاس هستید که کودکتان جشن فارغ‌التحصیلی دارد، حالت عکس گرفتن متوالی می‌تواند لحظات حساسی را از گرفتن مدرک تحصیلی یک کودک توسط شما ثبت کند. اگر عکس شما در حالت پرتره گرفته شده‌است، حالت عکس گرفتن متوالی شانس گرفتن یک عکس با حالت یا ژست خاطره انگیز را افزایش می‌دهد. و اگر شما از منظره یک خیابان عکاسی می‌کنید، حالت عکس گرفتن متوالی به شما کمک می‌کند تا تغییرات را ثانیه به ثانیه ثبت کنید. مانند نگاه خیره زن و شوهر به هم.
به هر حال، شما می‌توانید از حالت عکس گرفتن متوالی برای گرفتن عکس صحنه‌های دشوار فنی استفاده کرد. اگر شما به صورت دستی روی یک گل با حداکثر بزرگنمایی ممکن زوم کرده‌اید، می‌توانید یک سری عکس را به آهستگی و با فوکوس دقیق بگیرید. و نتایج خوبی را بدست بیاورید.

در ادامه لیستی از سبک‌های عکاسی که در حالت عکس گرفتن متوالی از آن بهره می‌بریم را ارائه داده‌ایم:

  • عکاسی ورزشی
  • عکاسی از حیوانات
  • عکاسی از پرندگان
  • عکاسی از حیات وحش
  • عکاسی از خیابان
  • عکاسی از وقایع و رویدادها

راهنمای گام به گام عکس برداری متوالی

حالا که با تعاریف و اهمیت حالت عکس گرفتن متوالی آشنا شدید، نگاهی به مراحل گرفتن این عکس‌ها بیاندازید.

گام ۱: فعالسازی حالت عکس‌های متوالی در دوربین

فعالسازی حالت عکس گرفتن متوالی به دوربین شما بستگی دارد (و بسته به مدل گوشی و دوربین تنظیمات آن متفاوت است).
به‌طور کلی، شما باید به منوی دوربین یا منوی عکسبرداری مراجعه کنید. برخی از دوربین‌ها حالت عکسبرداری اختصاصی دارند (مثل مدلهای فوجی فیلم)، در حالی که دیگر مدلها از دکمه حالت عکسبرداری بهره می‌برند (مانند دوربین‌های Olympus) و برخی مدلهای دیگر نیاز به مراجعه به منو برای تنیم حالت عکاسی دارند. هنگامی که شما منوی حالت عکاسی را پیدا کردید، می‌توانید حالت عکس برداری متوالی یا عادی را انتخاب کنید که گاهی اوقات به عنوان فریم‌های متوالی روی هم نام برده می‌شود (آیکون موجود در قسمت بالایی و راست دوربین Canon 5D Mark II را ببینید):

اگر نتوانستید حالت عکس گرفتن متوالی را فعال کنید، به راهنمای استفاده از دوربین مراجعه کنید یا در اینترنت برای آن جستجو کنید.

{loadmoduleid 195}

گام ۲: حالت فوکوس مربوط به دوربین خود را انتخاب کنید

با انتخاب حالت عکس گرفتن متوالی، شما می‌بایست حالت فوکوس را فعال کنید. برای گرفتن عکس، بهتر است تا از تنظیمات دوربین گوشی حالت فوکوس را انتخاب کنید. این حالت در دوربین‌های Canon و AF-C، آل سِروو (Al Servo) نام دارد و همچنین در دیگر برندهای دوربین دیگر (شامل سونی و نیکون). فوکوس مستمر باعث رهگیری مستمر حرکت سوژه می‌شود و این قابلیت با پایین نگه داشتن دکمه شات فعال می‌شود و به حفظ فوکوس واضح در حین حرکت سوژه در سراسر صحنه و گرفتن انبوه عکس کمک می‌کند.

همچنین، اگر شما عکس گرفته باشید ولی بخواهید یک ژست خوب، یک لحظه زیبا و … را تضمین کنید، به شما توصیه می‌کنیم از حالت تک عکسه فوکوس خودکار دوربینتان استفاده کنید. این حالت در دوربین‌های Canon و AF-S و اغلب دوربین‌هایی دیگر وجود دارد. تنها کافیست دکمه شات را نصفه و نیمه فشار دهید تا شروع به گرفتن عکس در این حالت کند.

همچنین بخوانید: لنز زاویه باز (wide lense) چیست؟

عکاسی متوالی
عکاسی متوالی

گام ۳: به دقت تنظیمات مورد نیاز را انجام دهید

در انتها، می‌بایست تنظیمات دوربین خود را به درستی انجام دهید تا با شرایط عکاسی شما هماهنگ باشد. مطمئن باشید که سرعت شاتر به اندازه کافی سریع باشد، وگرنه منجر به گرفتن عکس‌های تیره خواهد شد. (یا اگر سرعت شاتر شما خیلی کم باشد، عکس‌های گرفته شده شما به درستی نمایش داده نمی‌شوند). به ما پیشنهاد می‌کنیم که با 1/250s یا پایین‌تر برای سوژه‌های با حرکت کمتر و از 1/1000s برای سوژه‌های با حرکت بیشتر استفاده کنید.
اگر شما بتوانید تا سرعت شاتر را به درستی تنظیم کنید، سعی کنید تا دیافراگم را گشاد کنید یا ISO را تقویت کنید.

گام ۴: عکس‌های متوالی بگیریدبه محض اینکه سوژه ای را پیدا کنید که ارزش عکاسی را داشته باشد، دکمه شاتر را پایین نگه دارید و شروع به گرفتن عکس‌های متوالی کنید.

همانگونه که پیشتر توضیح داده شد، اهمیت بالایی دارد که در هنگام استفاده از حالت عکس گرفتن متوالی، خونسردی خود را حفظ کنید، در غیر این صورت حافظه دوربین شما به سرعت پر خواهد شد. در نتیجه تا زمانی که سوژه مناسبی برای عکاسی ندارید صبر کنید و تا آن زمان از حالت تک عکسه دوربینتان استفاده کنید تا عکس با کیفیتی را بتوانید شکار کنید.

همچنین بخوانید: معرفی انواع سافت باکس

سخن پایانی

حالا که مقاله حالت عکس گرفتن متوالی را به اتمام رساندید، می‌توانید به راحتی و با خیال راحت به عکس برداری بپردازید و نتایج درخشانی را بدست بیاورید.
در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا زمانی را صرف تمرین و تکرار کنید. یک سوژه را پیدا کنید و شروع کنید به گرفتن عکس‌های متوالی. با این کارها درگرفتن عکس‌های متوالی بهتر و بهتر می‌شوید بیشتر از قابلیت‌ها و محدودیت‌های دوربینتان آگاه می‌شوید.

می توانید از صفحات و نمونه های عکاسی صنعتی و تبلیغاتی و فیلم صنعتی ما بازدید نمایید و نظرات و دیدگاه خود را برای ما ارسال نمایید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 14 =