انواع شکل دهنده نور برای عکاسی
استفاده از شکل دهنده نور برای بعضی از افراد بخش مبهمی است. چون نمی دانند که دقیقا باید کی و چه زمانی از انواع شکل دهنده نور مختلف استفاده کنند. این شکل دهنده های نور، تجهیزات خوبی برای نورپردازی هنگام عکاسی است.
با استفاده از این نورها می توان سوژه را به خوبی در دید عکاس و بیننده قرار داد. اصلاح کننده های نور یکی از راه هایی است که می توان با آن نور را کنترل کرد و میزان آن را دقیق کرد. در زمان عکاسی پرتره، نور نقش مهمی را ایفا می کند. در نتیجه مهم است که از انواع شکل دهنده نور استفاده نمود.
همچنین بخوانید: انعکاس نور در عکاسی صنعتی و جلوگیری از انعکاس نور
عکاسی در فضای آزاد با رفلکتور
یکی از بهترین انتخابی که می توانید در یک فضای آزاد کنید، استفاده از رفلکتورها است. یکی از انواع شکل دهنده نور می باشد. همچنین در کنار استفاده از رفلکتور، فلش نیز کار شما را بهتر می کند. اگر استفاده از فلش را انتخاب مصنوعی می دانید، نور خورشید می تواند کیفیت و زیبایی عکس های شما را چندین برابر بنماید.
نقطه قوت رفلکتور این است که، بسیار ارزان و سریع است. تابش نور خورشید یا فلش به رفلکتور و بازتاب آن به سوژه مورد نظرتان، باعث می شود که نور یکدست و یکپارچه پخش شود. اما این روش مانند سایر شکل دهنده های نور، دارای نقاط ضعفی است.
یکی از آنها بدین صورت است که قدرت نور و روشنایی را مقداری کم می کند. اگر برای رفلکتور خود از پایه های مخصوص خود آن استفاده نکنید، ممکن است که کنترل نوردهی سخت شود. استفاده از یک فرد دیگر برای نگه داشتن رفلکتور، انتخاب هوشمندانه ای نیست.
{loadmoduleid 195}
افزایش کیفیت عکس با اسکریم
اسکریم ها برای دیفیوز کردن نور خورشید مناسب هستند. برای نگه داشتن اسکریم که یکی از انواع شکل دهنده نور است، را بر روی سه پایه قرار دهید. همچنین می توانید از دستیار خود برای نگه داشتن اسکریم کمک بگیرید. فرق اسکریم با رفلکتور در این است که، در اسکریم نور از وسط آن می گذرد و بر روی سوژه مورد نظرتان متمرکز می شود.
اسکریم مانع از هدر رفتن نور می شود و به یک اندازه نور را بر روی سوژه پخش می کند. همچنین استفاده از آن راحت بوده و از نظر هزینه نیز، مقرون به صرفه است. اما متاسفانه اگر کار کردن با آن را یاد نگیرید، ممکن است نور بسیار زیادی را پخش کند. در این موقعیت سایه بر روی بدن به وجود می آید و عکس را خراب می کند.
اسکریم مانع از هدر رفتن نور می شود
مقاله مرتبط:
کاربرد چتر شفاف برای ایجاد نوری نرم
از این روش برای زمانی استفاده می شود که بخواهید نور طبیعی که از پنجره وارد اتاق می شود را، شبیه سازی کنید. برای ایجاد چنین موقعیتی استفاده از فلاش اکسترنال گزینه مناسبی است. از مزیت های چتر شفاف این است که می توان آن را جمع کرد و در مکانی که فضای کمی را اشغال کند، نگه داری شود.
اما بعد از باز شدن، فضای زیادی را می گیرد که می تواند بخشی از معایب چتر شفاف باشد. به همین دلیل بهتر است که در فضایی مناسب از آنها استفاده کنید تا جلوی کار کردن شما را نگیرند. از دیگر عیب های چتر شفاف این است که، ممکن است نور زیادی را نشت دهد و شما از کنترل کردن مناسب نور عاجز شوید.
امکان دارد به علت نور زیادی که پخش می کند، هنگام عکاسی سایه آن بیفتد و منبع نور شما در عکس مشخص باشد که اتفاق جالبی نیست. استفاده از چتر شفاف برای زمانی است که نیاز دارید که سریعاً از یک الی دو منبع نور استفاده شود.
سافت باکس ها دارای کنترل نور خوبی هستند
شکل دهنده های نور سافت باکس و اکتاباکس
این شکل دهنده های نور را معمولاً بر روی فلش های اکسترنال نصب می کنند. آنها انواع مختلفی دارند. خوبی استفاده از این نوع شکل دهنده های نور در این است که می توانید بر اساس بودجه خودتان آنها را تهیه کنید.
سافت باکس ها دارای کنترل نور خوبی هستند. همچنین قابل حمل بوده و می توانید به هرجایی که دوست دارید، ببرید. همچنین هنگام نشتی نور، آنها می توانند مشکلات شما را به خوبی حل کنند. سافت باکس ها هزینه مناسبی دارند و کار کردن با آنها نیز بسیار راحت و آسان است.
هرچقدر میزان نوری که بر روی یک پرتره یا سوژه خوب باشید، نتیجه نهایی نیز با کیفیت می شود. شما می توانید با سافت باکس ها که یکی از انواع شکل دهنده نور هستند، برای گروه هایی با تعداد بالا عکاسی کنید.
مطالعه بیشتر:
تفاوت نور طبیعی با مصنوعی در عکاسی
عکاسی پرتره با بیوتی دیش
برای عکاسی های پرتره شکل دهنده نور بیوتی دیش گزینه خوبی است. در عین حال که نور را نرم به پرتره می تاباند، می توانید کنترل پخش نور را به راحتی در دست بگیرید. متاسفانه این شکل دهنده نور در بازار با نوع تاشو وجود ندارد و قیمت آن گران است.
برای عکاسی های مد و فشن یا پرتره انتخاب مناسبی است. البته شما به یک نیروی کمکی برای نگه داشتن دیش بیوتی نیاز دارید. خوبی این شکل دهنده نور این است که فقط بر روی پرتره یا مدل نور را فوکوس می کند و در پشت زمینه آن، سایه یا نور اضافه به وجود نمی آورد.
امکان دارد به علت نور زیادی که پخش می کند، هنگام عکاسی سایه آن بیفتد و منبع نور شما در عکس مشخص باشد
دیفیوزرها و فیلترها
دیفیوزرها نور را با پخش کردن در ناحیه ای بزرگتر باعث می شوند که نور به نرمی بر روی سوژه قرار گیرد. آنها می توانند سافت باکس، پانل های شفاف، چترهای شفاف یا فیلترهایی باشند که همگی دارای واحدهایی هستند که نور بزرگتر درست می کنند.
همچنین می توانید این افکت را با استفاده از لنزهای پخش کننده دوربین خود دریافت کنید. مدیریت انتشار نور کار سختی است، بنابراین از این اصلاح کننده ها برای عکس های فشرده استفاده می شوند؛ مانند پرتره ها، جایی که کنترل بیشتری بر سوژه مورد نظر نیاز است.
اصلاح کننده ها برای عکس های فشرده استفاده می شوند
همچنین بخوانید:
12 واقعیت درباره نورپردازی عکاسی که باید بدانید
استفاده از فیلترهای رنگی به نام ژل
ژل یا همان فیلترهای رنگی از مواردی هستند که به صورت دستی جلوی دوربین می آیند و ایراد نور عکس را بر طرف می کنند. از این وسیله برای ایجاد یک خلاقیت در عکاسی استفاده می کنند.
از معایب ژل نورها می توان به این مورد اشاره نمود که هر ژلی برای یک نوری مناسب هستند. همچنین برای ایجاد یک نور مناسب، ممکن است زمان شما را بگیرد و درست کردن نور سخت باشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در موضوع مقاله ای که با نام انواع شکل دهنده نور مطالعه نمودید، می توانید به این لینک مراجعه کنید.