ایزو در عکاسی دیجیتال
ایزو در عکاسی دیجیتال چه کاربردی دارد؟
ISO یکی از تنظیمات مهمی است که می توانید در دوربین به صورت دستی نیز تنظیم شود. درک نحوه عملکرد ISO در عکاسی دیجیتال میتواند شما را از بسیاری از موقعیتهای سخت در نور کم، که در درجه اول از این تنظیم استفاده میشود، نجات دهد.
اصطلاح ISO از روزگاری که دوربین های فیلمبرداری رایج بودند به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. در آن روزها، اصطلاح ISO به سرعت فیلم یا میزان حساسیت یک فیلم به نور اشاره داشت. فیلم به طور کلی در سرعت های ISO مختلف ارائه می شود و عکاسان می توانند فیلم ها را با سرعت های مختلف فیلم تعویض کنند تا به جلوه مورد نظر دست یابند.
با این حال، در دنیای دیجیتال، این فرآیند ساده شده است، زیرا میتوانیم تنظیمات ISO را تنها با چند کلیک تنظیم کنیم. امروزه در دوربینهای دیجیتال، ما به طور کلی ISO را به عنوان حساسیت سنسور تصویر به نور میدانیم.
ایزو در عکاسی دیجیتال، در اعدادی اندازه گیری می شود که می تواند از 100 تا 3200 یا بیشتر باشد. هرچه عدد ISO بالاتر باشد، حسگر نسبت به نور حساس تر است، در حالی که هر چه عدد ISO کمتر باشد، حسگر تصویر حساسیت کمتری به نور دارد. حساسیت سنسور تصویر بر سرعت شاتر و ترکیب دیافراگم شما برای به دست آوردن یک عکس با نوردهی مناسب تأثیر می گذارد. هنگام تغییر شماره ISO دوربین خود، حتما نورسنج دوربین خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که عکس شما به درستی نوردهی می شود. اگر نه، ممکن است مجبور شوید سرعت شاتر یا دیافراگم خود را تغییر دهید تا نور کافی وارد شود و به سنسور تصویر برخورد کند.
مطالب مرتبط: تاثیرات ایزو نامناسب بر تصاویر چگونه خواهد بود؟
هنگام عکاسی در حالت ISO بالا، عکس شما حاوی دانه های بیشتری خواهد بود و نویزتر خواهد بود زیرا حسگر تصویر به نور حساس تر است. وقتی حسگر تصویر دوربین شما حساستر باشد، سیگنال نوری را که به سنسور برخورد میکند تقویت مصنوعی میکند.
این نور تمیز نیست، بلکه نور تقویت شده است که نویزهای نامطلوب در نور را نیز تقویت می کند و در نتیجه دانه هایی در تصاویر شما ظاهر می شود.
با افزایش ایزو در عکاسی دیجیتال به شما امکان می دهد از دیافراگم کوچکتر یا سرعت شاتر سریعتر یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید. حالت ISO بالاتر معمولاً هنگام عکاسی در شرایط کم نور استفاده می شود، جایی که نیاز دارید حسگر تصویر دوربین شما نسبت به نور حساس تر باشد تا نور تقویت شود.
اگرچه ممکن است این کار تصاویر پر سر و صداتر و دانهدارتری ایجاد کند، اما این اطمینان را ایجاد میکند که میتوانید صحنه را حتی در نور کم ثبت کنید.
هنگام عکاسی در حالت ISO پایین، رنگ تصویر شما غنی تر و با کیفیت تر خواهد بود. این به این دلیل است که حسگر تصویر نویز کمتری را جمعآوری میکند، زیرا حساسیت کمتری دارد، در نتیجه دانههای ظریفتری در تصویر شما ایجاد میشود.
عکاسی با ISO کمتر همچنین به شما امکان می دهد از دیافراگم بازتر یا سرعت شاتر کمتر یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید. نمونه ای از استفاده از عدد ISO پایین زمانی است که در روز روشن عکاسی می کنید.
زمانی که نور کافی در اطراف وجود دارد و نیازی به حساسیت بیشتر حسگر تصویر دوربین به نور ندارید، بهتر است از یک عدد ISO کمتر استفاده کنید، زیرا این کار فقط نویز بیشتری در تصویر شما ایجاد می کند.
به عنوان یک قاعده کلی، ایزو در عکاسی دیجیتال شما باید همیشه در کمترین مقدار در صورت امکان تنظیم شود تا بتوان تصاویر با کیفیت بالاتری تولید کرد. با این حال، موارد زیادی وجود دارد که برای نوردهی مناسب باید ISO خود را به عدد بالاتری برسانیم.
چند مثال ایزو در عکاسی دیجیتال
- وقتی میخواهید از یک سوژه متحرک در یک منطقه کم نور (مثلاً یک کنسرت) عکس بگیرید، باید ایزو در عکاسی دیجیتال خود را بالاتر ببرید تا بتوانید از سرعت شاتر سریعتری برای فریز کردن سوژه متحرک استفاده کنید.
- مکان های زیادی وجود دارد که عکاسی با فلاش مجاز نیست، مانند موزه ها. می توانید یک سه پایه به همراه داشته باشید، دوربین خود را روی آن نصب کنید و از سرعت شاتر آهسته برای نوردهی بیشتر استفاده کنید. با این حال، سه پایه همیشه مفید نیست، بنابراین باید به تنظیمات ISO خود اعتماد کنیم. فقط ایزو خود را بالاتر ببرید و می توانید از سرعت شاتر سریع تری برای کاهش احتمال لرزش دست خود استفاده کنید.
- مواقعی وجود دارد که با دوستانتان برای باربیکیو یا رستوران هایی با نور کم در مناطق کم نور جمع شده اید و آرزو دارید لحظه ای خاص را ثبت کنید. شما نمی خواهید صحنه را با یک انفجار ناگهانی فلاش خراب کنید، که باعث ایجاد حس بسیار غیر طبیعی در تصویر می شود. این کار را بدون فلاش انجام دهید و ایزو در عکاسی دیجیتال خود را با سرعت شاتر سریعتر افزایش دهید، و میتوانید حالت طبیعی کم نور را حفظ کنید.
استفاده از ISO برای افزایش حساسیت حسگر تصویر دوربین می تواند به افزایش روشنایی تصاویر شما با هزینه کیفیت کمک کند. این می تواند جان تصویر شما را در بسیاری از موقعیت های کم نور حفظ کند. شما ترجیح می دهید به جای عکسی تاریک و بدون نویز، عکسی روشن و با مقداری نویز بگیرید. شما باید همیشه در کمترین مقدار در صورت امکان تنظیم شود تا بتوان تصاویر با کیفیت بالاتری تولید کرد. با این حال، موارد زیادی وجود دارد که برای نوردهی مناسب باید ISO خود را به عدد بالاتری برسانیم.
همچنان بخوانید: تکنیک های عکاسی در نور کم را یاد بگیرید!
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم ایزو در عکاسی دیجیتال را به طور کامل و مفصل شرح دهیم، امیدواریم که مطلب برای شما مفید بوده باشد.
شرکت تبلیغاتی طرح گندم با سال ها تجربه و همکاری با برند های بسیاری توانسته است با بکار گیری عکاسان صنعتی ماهر در این زمینه سابقه ی درخشانی از خود به جای بگذارد. جهت اطلاع از شرایط عکاسی صنعتی و فیلم برداری صنعتی با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرماید.