راهنمای طراحی صفحات کاتالوگ

جزئیات طراحی صفحات کاتالوگ محصول

راهنمای طراحی صفحات کاتالوگ

کاتالوگ ها قسمتی از فرایند بازاریابی را بر عهده دارند و هر چند که در نگاه اول بسیار ساده به نظر می رسند اما می توانند در صورت داشتن طراحی چشم نواز و حرفه ای تاثیر فراوانی را بر فروش کسب و کار شما داشته باشند. کاتالوگ هایی که طراحی می شوند عمدتا دارای فهرست بندی محصولات شرکت و همچنین ارائه نمودن قیمت ها می باشند و به نقاط مهم و اساسی محصولات اشاره می نمایند تا مخاطب را به خرید ترغیب نمایند. طراحی کاتالوگ توسط افراد ماهر و خوش سلیقه علاوه بر موارد یاد شده، مشتریان را به خرید نمودن سوق می دهند و سطح کیفیتی که محصولات شرکت ارائه می دهند را به آنان منتقل می نمایند. داشتن این قابلیت ها در یک کاتالوگ بستگی به طراح و سازنده کاتالوگ دارد، بنابراین در ادامه به ارائه پیشنهاداتی برای راهنمای طراحی صفحات کاتالوگ می پردازیم.

اصول اولیه و پایه در طراحی کاتالوگ

هدف اصلی از طراحی کاتالوگ به عنوان بخشی از سیستم بازاریابی یک کسب و کار، انتقال دادن اطلاعات لازم در مورد محصول مورد نظر به مشتریان است و باید با چینش صحیح تصاویر و زبان دلنشین سبب جذب مخاطبین گردد. در طراحی صفحات استفاده از تصاویر جذاب و با کیفیت در کنار یک متن روان و قوی می تواند شما را به هدف نزدیک تر نماید حال اگر به این موارد تصاویر ماهواره ای در سایز کوچکتر و تصاویر بدنه محصول برای توصیف محصولات و قیمت ها، ترکیبی عالی را ایجاد خواهد نمود.

طراحان حرفه ای در طرح های مختلفی که به اجرا می گذارند به دنبال ایجاد تعادل بین تصاویر بزرگ و تصاویر کوچک و همچنین متن کاتالوگ هستند. زمان طراحی کاتالوگ این نکته را در نظر داشته باشید که فضای کافی را برای بدنه های توصیفی محصولات و تصاویر بزرگ قرار داده اید. از فضایی که ایجاد می کنید باید برای توضیحات در مورد محصول خود و ایجاد تمایل برای خرید در مخاطب استفاده نمایید و فروش را تسهیل نمایید. در پیاده سازی طرح ها همواره مخاطب و مشتریان خود را در نظر داشته باشید و مطالب را به سمت آن ها ارائه نمایید. توجه طیف مخاطبین نیز بسیار مهم بوده و باید در استفاده از طرح های مختلف این مورد را نیز در نظر داشته باشید.

جزئیات طراحی صفحات کاتالوگ محصول

صفحاتیک کتابچه یا کاتالوگ به صورت چهار صفحه در هر برگ به چاپ می رسند و سپس این برگ ها تا می شوند تا صفحات مختلف کاتالوگ را تشکیل دهند. بنابراین اولین عامل موثر در طراحی کاتالوگ نمایان می شود باید آن را در نظر داشت. برای طراحی بهتر چیدمان های صفحات کاتالوگ می توان از نرم افزار Adobe InDesign استفاده نمود که بسیار نیز کاربردی است. افزودن شماره صفحه نیز از سردرگمی مخاطب و همچنین گرافیست شما که مشغول تولید کاتالوگ می باشد جلوگیری می نماید و مطالعه کاتالوگ را ساده تر می نماید و مفید تر خواهد بود.

هر صفحه ای را که طراحی می شود باید به عنوان اندازه نهایی محسوب شود یعنی اگر برای کاتالوگ متن استاندارد8.5 در 11 اینچ طراحی می کنید اندازه هر صفحه نیز روی 8.5 اینچ عرض و 11 اینچ ارتفاع تنظیم گردد. مرحله بعدی استفاده نمودن از تصاویر باکیفیت بالا می باشد که متاسفانه در اغلب موارد نادیده گرفته می شود و حتی چاپ نمودن صفحات کاتالوگ با بالاترین کیفیت نیز نمی تواند این وضوح کم تصاویر و یا تصاویر تیره را پوشش دهد. اگر تصویری دارید که تاریک بوده و در صفحه نمایش رایانه جالب به نظر نمی رسد؛ آن را با عکس های روشن تر و زنده تر جایگزین نمایید و برای چاپ تصاویر نیز از PPI 300 استفاده کنید چرا که بهترین کیفیت را به شما ارائه می دهد. تمامی گرافیک ها و رنگ ها را نیز در حالت CMYK تولید نموده و از RGB پرهیز کنید.

استفاده از صحافی کامل

هنگام چاپ کاتالوگ ها در بیشتر موارد از زین دوخت استفاده می شود که معمولا برای کاتالوگ های کوچک تر و زیر 96 صفحه می باشند. نوع دیگر نیز که صحافی کامل نام دارد برای کاتالوگ های بیش از 40 صفحه است و در صورتیکه تعداد صفحات کتابچه شما ما بین این مقدار باشد می توانید از هر دو روش استفاده نمایید. روش زین دوخت از نظر اقتصادی به صرفه تر است اما کاتالوگ هایی که به روش صحافی کامل تولید می شوند ظاهری زیبا تر و ظریف تر دارند و حس لوکس بودن را به مخاطب منتقل می نمایند.

تصاویر زنده و پویا

کاتالوگ ها و کتابچه ها از شیوه های بازاریابی بصری هستند و باید در طراحی آن ها از تصاویری دلنشین و چشم نواز استفاده کرد تا بتواند مخاطب را به سمت خود جلب نماید. برای دستیابی به این مهم باید یک عکاس حرفه ای را استخدام نمایید و در صورتی که امکان آن را نداشتید نیز می توانید از دانشجویان عکاسی کمک بگیرد تا کیفیت عکس ها را بالاتر ببرند.

فونت و تایپ

هرچند داشتن کاتالوگ طولانی و استفاده نمودن از فونت های مختلف در طراحی ایده آل به نظر می رسد؛ استفاده از سبک و سیاق مشخص در روند تایپ، سبب داشتن ظاهری حرفه ای تر و جذاب تر می شود. تلاش کنید تا از 2 یا 3 فونت اصلی برای تمام صفحات کاتالوگ خود استفاده نمایید. برای مثال از فونت sans serif برای سرفصل ها و فونت serif  برای متن اصلی استفاده کنید.

فضای سفید در کاتالوگ

فضای سفید

این مورد نیز اغلب نادیده گرفته می شود در صورتی که داشتن فضای سفید در طراحی صفحات کاتالوگ بسیار مهم است. داشتن فضای سفید سبب می شود تا مخاطب چند لحظه ای را استراحت کرده و تاکید شما بر برخی محصولات را متوجه شود. تعادل نیز با داشتن فضای سفید، به طراحی افزوده می شود و مانع از غرق شدن مخاطب در اطلاعات داخل کاتالوگ می شود.

ارزیابی نتایج

پس از آنکه کاتالوگ را چاپ و آن را برای مشتریان ارسال نمودید، باید میزان اثر گذاری و مفید بودن آن را ارزیابی نمایید. با توجه نمودن به مقدار فروش هر یک از محصولاتی که در کاتالوگ چاپ نموده اید، این موضوع مشخص می شود. در صورتی که در داخل کتابچه خود از کد تخفیف استفاده کرده نیز می توانید میزان اثر آن کد و تاثیر بر فروش را نیز مورد ارزیابی قرار دهید. با ارزیابی کلی نتیجه پخش نمودن کاتالوگ ها می توانید تجربه های مهمی را برای ادامه راه کسب و کار خود به دست آورید.

چاپ با کیفیت

آخرین مرحله طراحی صفحات کاتالوگ، بهره گیری از چاپگر های باکیفیت است. برای چاپ کاتالوگ خود سراغ افرادی بروید که دارای تجربه کافی بوده و در این صنف به اثبات رسیده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =