بهترین لنزهای عکاسی صنعتی کدامند؟
درک این مسئله و پاسخگویی به آن در زمینه عکاسی امری بسیار مهم بوده و باید آن را در قالب یک نکته مهم در نظر گرفت که بهترین و مناسب ترین لنز برای عکاسی به ویژه عکاسی صنعتی چیست.
انتخاب درست یک دوربین برای عکاسی به زمینه و موضوعی که قرار است کار عکاسی در آن انجام شود ارتباطی مستقیم داشته و می تواند تعیین کننده نتیجه کار باشد. در این مقاله قصد داریم به موضوع بهترین لنزهای دوربین برای عکاسی صنعتی و نقد و بررسی آن بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.
دوربین صنعتی چیست؟
در دوره کنونی دوربین های صنعتی در زمینه های گوناگون به ویژه نظارت بر تولید و طیف وسیعی از وظایف اندازه گیری پیچیده در صنعت یافت می شوند. یکی دیگر از زمینه هایی که به پردازش تصویر صنعتی بسیار متکی و موکد است، کنترل کیفیت است. دوربین های دیجیتال صنعتی قوی تر و دقیق تر از دوربین های دیجیتال استانداردی هستند که از آن ها برای عکاسی از پیکنیک و گردش آخر هفته استفاده می شود. دوربین های صنعتی معمولا از کیفیت بالا در تصویر و عملکرد، قیمت مناسب و دوام و ماندگاری بالایی برخوردار هستند.
تفاوت بین دوربین های صنعتی و دوربین های معمولی
میان دوربین های صنعتی و دوربین های معمولی تفاوت هایی وجود دارد که کیفیت بالای تصویردر دوربین های صنعتی نسبت به دوربین های معمولی، یکی از تفاوت های برجسته میان آن دو نوع دوربین است. برای گرفتن تصاویر با دقت در جزئیات که غالباً مورد نیاز کارهایی هستند که در آن ها به طور تخصصی اندازه گیری لازم می شود، استفاده از دوربین های صنعتی توصیه می شود.
عناصر و اجزای موجود در یک دوربین دیجیتال نظیر شاتر- فلاش و منظره یاب در هیچ قسمتی از دوربین های صنعتی وجود ندارند و دوربین به واسطه یک رابط به یک کامپیوتر وصل می گردد. دوربین و فعالیت آن با استفاده از کابل ورودی و خروجی راه اندازی شده و آغاز می شود. نرم افزار موجود بر روی کامپیوتر برای گرفتن تصویر، سیگنال ارسال می کند.
به این کار ” شاتر” می گویند. یکی دیگر از تفاوت های دوربین های صنعتی با دوربین دیجیتال معمولی این است که دوربین های صنعتی قابلیت کاربرد در مناطق گوناگون با دمای محیطی بسیار بالا و کنترل مجموعه عظیم و کاملا متفاوت از تاثیرات خارجی را بر روی خود دارند.
کاربرد دوربین های عکاسی صنعتی
یک دوربین صنعتی قابلیت استفاده در زمینه های مختلف را دارد. دوربین های اسکن و شناسایی منطقه مانند ace، دارت، پالس، ضربان basler و scout در انواع برنامه های اتوماسیون کارخانه ها به ویژه در جهت اسکن، نظم دهی و بازرسی و بررسی قطعات به کار می روند. از دیگر کاربردهای دوربین های صنعنتی basler، استفاده از آن ها در کاربردهای میکروسکوپی و خرده فروشی و سیستم های ترافیکی هوشمند است.
از بهترین لنزهای دوربین برای عکاسی صنعتی در موارد گوناگون و زمینه های مختلفی استفاده می شود که در این بخش از مقاله به توضیح دو نمونه از مصارف دوربین صنعتی می پردازیم.
-
علوم پزشکی و زندگی
پیشرفت های فنی باعث فراهم کردن شرایط استفاده از دوربین های صنعتی و دیجیتال مدرن در زمینه های پزشکی می شود. دوربین های Basler استفاده میکروسکوپی دارند؛ به عنوان مثال جایی که تصاویر زنده معتبر با وضوح زیاد تولید می شوند. علاوه بر این، دوربین Basler که یکی از انواع دوربین صنعتی است، قابلیت استفاده در اسکنرهای دندان، انواع کاربردها و استفاده های آزمایشگاهی و یا فیزیوتراپی و حتی در لامپ های شکاف را دارد.
-
اتوماسیون کارخانه
دوربین Basler در زمینه های صنعتی بی شمار و متعددی کاربرد دارد که یکی دیگر از مصارف آن ها در اتوماسیون یا به عبارتی اتوماتیک کردن کارخانه ها و دستگاه های مورد استفاده در آن ها است. دوربین صنعتی در این زمینه برای بررسی و بازرسی مواد غذایی و سر و سامان دادن به آن ها به کار می رود.
همچنین بخوانید: گیمبال چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
نمونه دوربین های مورد استفاده عکاسی صنعتی
دوربین های سری ۳۸ از جدیدترین سنسورها و حسگرهای شاتر سونی pregius و pregius S هستند. نخستین حسگرهای سونی به طور اختصاصی برای استفاده در بینایی ماشین، طراحی و ساخته شده اند. این دوربین ها برای فعالیت در سیستم های ترافیکی هوشمند به یک میدان دید وسیع و گسترده نیاز داشته و گزینه بسیار مناسبی برای تولید و اتوماسیون کارخانه هستند. از ویژگی های این سری از دوربین ها می توان به عملکردهای بازخوانی پیشرفته، کنترل ماشه خارجی و همچنین پردازش تصویر و رنگ در آن ها اشاره کرد.
یکی دیگر از دوربین های صنعتی از خانواده سری ۳۷ تک برد است. نام دیگر آن the imaging source است که از تجهیزات بی نظیری نظیر سنسورهای سونی pregius و STARVIS با عملکرد و قدرت بالا برخوردار است که استفاده زیادی در عکاسی صنعتی دارد. این دوربین ها از سادگی خاصی برخوردار بوده و دارای ویژگی های استانداردی هستند که با داشتن چنین معیارهایی، رد پای سخت افزاری کمتری در آن دیده می شود و در یک جعبه یا حفاظ صنعتی همراه با ماشه سخت افزاری هیروس و ورودی و خروجی در دسترس هستند. از ویژگی های دیگر این سری از لنزها می توان به اندازه فریم ۵۳۹ فریم در ثانیه و رزولوشن تا ۱۳ مگاپیکسل آن ها اشاره کرد. سری ۳۷ به عنوان یک سکوی بلند فعالیت می کند و راهکارهای کارآمد و مقرون به صرفه در هماهنگی و یکپارچه سازی سیستم و برنامه های OEM را ممکن و میسر می سازد.
همچنین بخوانید: نورپردازی در عکاسی صنعتی
سخن پایانی
در حال حاضر با پیشرفت علم و تکنولوژی در همه زمینه ها به ویژه صنعت؛ اگر قصد اندازه گیری و برآورد کردن سرعت کار و کنترل کیفیت محصولات تولید شده را در نظر دارید، قطعا باید در کنار مولفه هایی نظیر شبکه های دیجیتال، هوش مصنوعی، سیستم های یادگیری و تحمل خطای صفر، وجود فاکتورهایی مانند سیستم های بینایی قوی در فرآیندها و چرخه های اتوماتیک را لازم و ضروری بدانید. در چنین مواقعی انتخاب یکی از بهترین لنزهای دوربین برای عکاسی صنعتی می تواند بهترین گزینه در چنین موقعیتی باشد.