دیافراگم در عکاسی
قبل از خواندن این مطلب باید بگویم اگر به عکاسی صنعتی، تخصصی و تبلیغاتی علاقه دارید. یا نیاز به عکس صنعتی برای معرفی محصول و خدماتتان دارید. حتما از صفحه عکاسی صنعتی بازدید نمایید.
تا به حال اطلاح دیافراگم در عکاسی بارها شنیده اید اما دیافراگم چیست؟
راز ثبت تصاویر کاملاً حرفه ای در درک چیزی است که به عنوان “مثلث نوردهی” شناخته میشود. وقتی نوبت به گرفتن عکس هایی زرق و برق دار، خیلی تاریک و یا حرفه ای میرسد، همه چیز فقط در سه تنظیمات ISO، سرعت شاتر و دیافراگم خلاصه می شود. هر تنظیم مهم است و همه آنها روی یکدیگر تأثیر می گذارند، اما برای شروع توضیح آموزش دیافراگم مناسب است، در نظر داشته باشید شما میتوانید با مراجعه به مقاله سرعت شاتر سریع برای توقف سوژه رازهای سرعت شاتر را نیز که قبلا آموزش دادیم، بیاموزید.
اصطلاح دیافراگم به راحتی اندازه دهانه لنز شما را توصیف می کند. اگرچه ممکن است بعضی از لنزها با دیافراگم ثابت ارائه شوند، اما اکثر آنها دیافراگمی دارند که می تواند باز و بسته (کوچک و بزرگ) شود، بسته به میزان نوری که می خواهید در دوربین بگذارید. یک راه آسان برای آموزش دیافراگم در عکاسی، فکر کردن در مورد چشم انسان است. وقتی هوا تاریک است، مردمک چشم شما گشاد می شود تا نور بیشتری عبور کند، اما وقتی روشن است، مردمک چشم شما تنگ میشود و باعث میشود نور کمتری عبور کند.
میشنوید که به همین دلیل برخی از عکاسان از دیافراگم به عنوان “عنبیه” یاد می کنند. با تنظیم f-number یا f-stop می توانید دیافراگم لنز خود را کنترل کنید. اعداد F به نسبت فاصله کانونی لنز شما به قطر دهانه اشاره دارند. هرچه عدد f کوچکتر باش، دیافراگم شما بازتر است. به عنوان مثال f / 1.4، بازشونده و نور زیادی را نشان میدهد، اما وقتی به سمت f / 2 ، f / 2.8 ، f / 4 ، f / 5.6 ، f / 8 ، f / 11 و غیره حرکت میکنید، دیافراگم باریک می شود و اجازه میدهد تا نور کمتری عبور کند.
مشاهده نمونه کارهای عکاسی صنعتی در طرح گندم
معمولاً اعداد f را روی حلقه لنز چاپ شده یا روی منظره یاب یا LCD نمایش می دهد. دیافراگم خود را از f / 1.4 به f / 2 تغییر دهید و با یک توقف به سمت پایین حرکت کنید و میزان نوری که وارد لنز شما می شود را نصف کنید. اگر شماره f خود را روی f / 2.8 تنظیم کنید، دو توقف حرکت کرده اید. اینها “توقف کامل” هستند، اما بسته به دوربین خود، ممکن است بتوانید دیافراگم خود را با یک سوم یا نیم توقف تنظیم کنید. آموزش دیافراگم در عکاسی اگر در شرایط تاریک عکس میگیرید، دیافراگم بازتر می تواند به شما در گرفتن نور مناسب کمک کند.
هنگامی که با دیافراگم کار میکنید، میزان نوری که به دوربین شما وارد می شود را کنترل می کنید و این تأثیر مستقیم بر نوردهی شما دارد. همه چیزهای دیگر برابر هستند، عکسی که با دیافراگم گسترده تر گرفته شده روشن تر از یک دیافراگم باریک است. به همین سادگی. به عنوان مثال اگر در نور کم کار می کنید، باز کردن آن به شما کمک می کند تا نور بیشتری دریافت کنید. در یک روز روشن ممکن است مجبور شوید برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض بیش از حد نور دیافراگم را ببندید.
آموزش دیافراگم در عکاسی در روزهای روشن با نور زیاد، دیافراگم کوچکتر (تعداد f بالاتر) می تواند به شما کمک کند از تصاویر در معرض نور زیاد جلوگیری کنید. اگر تصویر شما به درستی نوردهی شود، میتوانید تمام جزئیات را در آسمان مشاهده کنید، مانند عکس بالا.وقتی که اجازه می دهید نور بیشتری به لنز وارد شود در حالت دیافراگم بازتر، این به این معنی است که می توانید از سرعت شاتر سریع تری استفاده کنید در حالی که هنوز نوردهی مناسبی دارید. به همین دلیل، “لنز سریع” به لنزی با حداکثر دیافراگم بزرگ اشاره دارد، در حالی که “لنز آهسته” حداکثر دیافراگم کمتر است. در اینجا جالب می شود: دیافراگم بر میزان قرار گرفتن شما در معرض، تأثیر می گذارد، اما همچنین بر عمق میدان تأثیر می گذارد.
ما در این مقاله عمق میدان را به طور کامل تری کشف می کنیم ، اما به طور خلاصه ، این به سادگی به فاصله نزدیکترین و دورترین اشیا photo در عکس شما اشاره دارد که “قابل قبول و واضح” هستند. اگر در حال عکسبرداری از یک منظره هستید، ممکن است بخواهید از عمق وسیعی از میدان استفاده کنید تا اشیا جلوی شما و از راه دور همه در کانون توجه باشند. با این حال ، اگر در حال عکاسی پرتره هستید و می خواهید پس زمینه ای خارج از فوکوس داشته باشید، برای دریافت این اثر به عمق میدان باریکی نیاز دارید. آموزش دیافراگم در عکاسی دیافراگم گسترده می تواند باعث ایجاد تاری زیبایی در عناصر پیش زمینه شود.وقتی دیافراگم خود را تغییر دهید، نه تنها بر میزان قرار گرفتن در معرض بلکه بر عمق میدان نیز تأثیر خواهید گذاشت.
مطالب مرتبط: تنظیمات نور و رنگ در عکاسی که بهتر است بدانید!
هرچه دیافراگم وسیع تر باشد (یعنی هرچه عدد f شما کوچکتر باشد)، عمق میدان شما باریک تر می شود. اگر از دیافراگم بخصوصی استفاده میکنید، حتی میتوانید باعث از بین رفتن برخی از عناصر پیش زمینه یا پس زمینه شوید. اگر از حصار، قطره آب یا هر عنصر ناخواسته دیگری عکس بگیرید، این مفید است. از این لحاظ، دیافراگم چیزی فراتر از کمال فنی است. این همچنین در مورد دیدگاه هنری شما است.
یک عکاس ممکن است از f بالاتر (دیافراگم کوچکتر) استفاده کند تا تمام جزئیات landscape را در کانون توجه قرار دهد.اگر عکاس landscape هستید و اگر انسل آدامز بت عکاسی شما است، ممکن است ترجیح دهید از f-number بیشتری استفاده کنید. اگر شما یک portrait کار هستید که ردپای شخصی مانند جولیا مارگارت کامرون را با پس زمینه های خامه ای و تمرکز نرم خود دنبال می کنید، از عدد f کوچکتر استفاده خواهید کرد. “حالت افقی” و “حالت عمودی” به آن دو زیبایی شناسی متمایز اشاره دارند. “حالت افقی” را برای دیافراگم باریک و “حالت عمودی” را برای یک حالت کاملاً باز روشن کنید. آموزش دیافراگم در عکاسی دیافراگم وسیع تر (تعداد f پایین) برای گرفتن پس زمینه ای نرم و خارج از فوکوس، جلب توجه به سوژه مناسب است. شایان ذکر است که تنگ شدن دیافراگم شما “اثر جانبی” افزایش پراش عکس یا diffraction شما را دارد.
هنگامی که شروع به ورود به عدد f بالاتر می کنید، ممکن است به همین دلیل وضوح را از دست دهید. عمق میدان شما افزایش می یابد، اما ممکن است این وضوح و جزئیات را فراموش کنید، مخصوصاً وقتی عکس خود را 100٪ مشاهده کنید. دیافراگم را خیلی زیاد باز کنید و درب را برای انحراف لنز باز کنید. بسته به لنز شما، ممکن است مجبور باشید با f-stop های مختلف بازی کنید تا آن وسط خوب یا “نقطه شیرین” را پیدا کنید که در آن حداقل پراش و انحراف وجود دارد. یک اثر جالب دیگر برای کاوش با استفاده از دیافراگم، اثر “sunburst” است.
اگر در حال عکاسی از یک منظره با تعداد f بالا (دیافراگم کوچک) هستید و خورشید در کوه ها یا درختان غرق می شود ، می توانید این انفجارهای پرتوهای نور را بدست آورید. فقط یادتان باشد که از چشمان خود محافظت کنید و مستقیماً به خورشید نگاه نکنید. دیافراگم در عکاسی از دیافراگم کوچکتر (عدد f بالاتر) برای گرفتن اثر “sunburst” استفاده کنید.قطعاً پایین آوردن یا باریک شدن دیافراگم به معنای بزرگتر شدن عمق میدان است، اما به معنای کاهش میزان ورود نور به لنز شماست. برای رسیدن به تعادل مناسب کمی زمان و تمرین لازم است ، اما هرچه بیشتر آزمایش کنید، راحت تر می شود. با تنظیمات دیافراگم مختلف، همان عکس را بگیرید و مشاهده خواهید کرد که روشنایی و عمق میدان شما متناسب با آن تغییر می کند. اگر یک دیافراگم خاص برای ظاهری که می خواهید حیاتی است، می توانید دوربین خود را در اولویت دیافراگم تنظیم کنید (با برچسب “A” یا “AV”). از آنجا، به طور خودکار سرعت شاتر شما را برای قرار گرفتن در معرض صحیح تنظیم می کند، در حالی که با شرایط نور موجود سازگار است. اگر نوردهی دوربین شما را انتخاب نمی کنید، می توانید برای جبران یا تاریک شدن تصویر خود، بر روی جبران نوردهی “+/-” کلیک کنید.
البته می توانید سرعت شاتر خود را نیز متناسب با نیاز خود تنظیم کنید. اگرچه برخی از تنظیمات از قبل تعیین شده دیافراگم میتواند برای انواع مختلف عکاسی از مناظر و پرتره ها مفید باشد، اما یادگیری نحوه استفاده از دیافراگم برای گرفتن یک عکس کاملاً در معرض نور – و خارج شدن از حالت خودکار – امری اساسی است، اما این فقط آغاز کار است. کاری که از آنجا انجام می دهید به خود شما بستگی دارد. در یک لنز، محل استقرار تیغه های دیافراگم و عمل تشکیل تصویر واضح کجاست؟
محل استقرار تیغه های دیافراگم مرکز لنز (مركز عدسی های تشکیل دهنده لنز) و محل تشکیل تصوير واضح نیز کانون لنز است (جایی پشت عدسی که تمام شعاع های نوری در آن محل جمع می شوند یعنی محل قرار گرفتن فیلم). قدرت روشنایی لنزباحداکثر گشادی دیافراگم با قدرت نوردهی لنز چیست؟ رابطه آن با قطر دهانه لنز چیست؟ عدسی ها، مقداری از نوری را که به آنها تابیده می شود از خود عبور می دهند. زیرا به خاطر جنسیت نامرغوب شیشه ها، مقداری از نور جذب عدسی می شود، مقداری هم منعکس می شود.
مقدار نوری که از عدسی عبور می کند و به فیلم می تابد را با اعدادی نظیر : 1:2 و 8،1:1 ، 1:1 و… نمایش میدهند. عدسی ۱ : ۲ یعنی اگر دو واحد نور به این عدسی بدهیم، فقط یک واحد نور را از خود عبور می دهد و یک واحد دیگر را جذب یا منعکس می کند.( در واقع هدر می دهد)عدسی 8،1:1: یعنی اگر یک و هشت دهم واحد نور به این عدسی بدهیم، فقط یک واحد را از خود عبور می دهدو هشت دهم نور را جذب یا منعکس می کند. عدسی ۱: ۱ یعنی اگر یک واحد نور به این عدسی بدهیم، تمام یک واحد را از خود عبور می دهد. بنابراین عدسی ۱:۱ بهترین نوع است و وضوح تصویر بهتری دارد. رابطه قدرت روشنایی لنز با قطر دهانه آن مستقیم است یعنی هر چه دهانه لنز بزرگتر باشد، نور بیشتری از خود عبور می دهد. این رابطه را به صورت ذیل نمایش می دهند. قدرت روشنایی لنز ۲: ۱= فاصله کانونی لنز (مثلا۱۰۰) تقسیم بر قطر دهانه لنز (مثلا۵۰) می شود 2 که می نویسند ۱: ۲.برای مشاهده اطلاعات نمونه کارها به صفحه عکاسی تبلیغاتی مراجعه نمایید.
مطالب مرتبط: آموزش درک عمق میدان در عکاسی
کلام آخر
ما در شرکت تبلیغاتی طرح گندم تلاش کردیم با انتشار این مطلب شما را با نکات مهمی درمورد دیافراگم در عکاسی آشنا کنیم و نکات مهمی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم امیدواریم که مطالب برای شما مفید بوده باشد.