مزیتهای برندسازی در کسبوکارها
مزیت برندسازی چگونه بر کسب و کار شما تاثیر می گذارد؟
برندسازی یا برندینگ را میتوان بهنوعی نام و نشان منحصر به یک فرد یا شرکت نام برد که مصرفکنندگان توسط این برند به میزان ارزش محصول یا خدمات ارائه شده پی میبرند. برندینگ را میتوان یکی از مهمترین عناصر راهاندازی کسبوکار نوپا نامید که بایستی از اصول خاصی پیروی نماید تا بهترین نتیجه حاصل گردد.
{loadmoduleid 195}
هر صاحب کسبوکاری با فعالیتهایی که در زمینه برندسازی انجام میدهد به مشتریان خود این پیام را منتقل مینماید که از محصولات و خدمات ارائه شده توسط شرکت یا شخص، چه انتظاراتی داشته باشند و بهنوعی شخصیت آن کسبوکار را نشان میدهد. در کلام ساده میتوان برندسازی را تمامی فعالیتهایی نامید که با هدف محبوبیت و شناخته شدن بیشتر محصولات، صورت میگیرد.
برای اینکه فرایند برندسازی به نحو احسن صورت گیرد نیاز است تا استراتژیهای کوتاهمدت و بلندمدت خاصی را دنبال نمایید. این فرایند بر تمامی قسمتهای کسبوکار شما تأثیرگذار خواهد بود پس نیاز است تا به استراتژیهای خود در این زمینه پایبند باشید. برندینگ یا برندسازی مزیتهای متفاوتی را برای کسبوکار شما خواهند داشت. در ادامه به معرفی 8 مزیت برندسازی در کسبوکارها خواهیم پرداخت.
8 مزیت برندسازی در کسبوکارهای امروزی را میتوان به شرح ذیل بیان نمود:
1. نام تجاری
اولین و اصلیترین عامل برای تصمیمگیری مشتریان برای خرید یک محصول، نام تجاری آن محصول میباشد. طبق گزارشهایی که در این مورد وجود دارد، مصرفکنندگان تمایل به خرید محصول موردنظر خود از برندهایی دارند که آنها را میشناسند یا از قبل تجربه خرید مثبتی از آن برند داشتهاند. باتوجه به این موضوع، داشتن یک برند تجاری منحصربهفرد و مشخص، به روند برندسازی شما کمک خواهد نمود و سبب شناخته شدن برند شما خواهد شد. مشتریان معمولاً با خرید از برندی که از قبل با آن آشنایی دارند، احساس امنیت بیشتری دارند و آسودگی خاطر بالاتری دارند.
2. هویتبخشی به کسبوکار
برندسازی به شما کمک خواهد نمود تا به کسبوکار خود هویت ببخشید و حتی آن را از محصولات خود فراتر ببرید. شما میتوانید با ارائه خدمات و محصولات با ویژگیهای بهخصوص به مشتریان خود، بهنوعی سبک زندگی خاصی را به آنها ارائه نمایید و سبب شناختهتر شدن برند خود شوید. حتی میتوانید با برعهده گرفتن مسئولیت اجتماعی در کسبوکار خود، احترام ویژهای را نیز در بین مشتریان و مصرفکنندگان به دست آورید که بهخودیخود در رونق کسبوکار شما مؤثر خواهد بود.
3. پیشتاز بودن در بازار اشباع
یکی دیگر از 8 مزیت برندسازی، توانایی رقابت در بازار اشباع شده توسط دیگر رقبا است که امری بسیار مهم میباشد. از آن جایی که برندسازی پیشینه زیادی دارد، تعداد برندهای موجود در بازار نیز بسیار زیاد است و بهتبع آن نیز رقابت دشوار خواهد بود.
اما ارائه خدمات و محصولات باکیفیت در کنار استفاده از برند خاص و منحصربهفرد، سبب میشود تا در بلندمدت بتوانید به جایگاه حقیقی خود در بازار دست پیدا کنید. این امر در صنایعی که موارد مشابه زیادی را در بازار دارند، بسیار ضروری تلقی میشود.
4. شناختهتر شدن در طول زمان
ارائه محصولات و خدمات مطلوب در کنار برندسازی مناسب، سبب خواهد شد تا برند ویژه کسبوکار شما در ذهن مشتریان باقی بماند. با انجام برندسازی حساب شده، به مصرفکنندگان این پیام را منتقل مینمایید که آن محصول متعلق به شماست، حتی زمانی که محصول شما در جایی ارائه میگردد که متعلق به شما نمیباشد؛ اما سبک ارائه محصول توسط شما بهخوبی مشتری را هوشیار خواهد نمود. معمولاً برندهایی در ذهن مخاطبین و مشتریان باقی میمانند که توجه خود را بر ارتقای محصول خود قرار داده و کم تر در زمینه برندسازی فعالیت میکنند؛ چرا که کیفیت محصولات و خدمات بهخوبی سبب شناخته شدن برند شما خواهد شد.
5. افزایش ثبات و بازدهی
پنجمین مورد از 8 مزیت برندسازی مربوط به افزایش ثبات و بازاریابی در کسبوکار است. برندسازی ثبات را در فعالیتهای شما حفظ مینماید و در نتیجه بازاریابی شما را بهبود میبخشد. زمانی که استراتژی مختص خود را انجام میدهید و در آن ثبات دارید، افقهای پیش روی کسبوکار شما نیز روشنتر خواهند بود. بدین صورت با برندینگ، میتوانید زمان بیشتری را برای ارتقای محصولات خود صرف نمایید که درخواست مشتریان میباشد و دیگر نیاز به متوسل شدن به راههای گوناگون برای معرفی خدمات خود نخواهید داشت.
6. ایجاد اعتبار و اطمینان
برندسازی قوی سبب جلب اعتماد مشتریان خواهد شد زیرا هر مصرفکنندهای با دیدن محصولاتی که برند شما روی آن قرار دارد دیگر نیاز به تحقیق در رابطه با ویژگیها و کیفیتها محصولات نخواهد داشت و این ویژگی سبب افزایش اعتبار شما در بازار خواهد شد. با برندسازی قوی، به مشتریان خود می گویید که به قولهای خود پایبند بودهاید و از انجام هرگونه عملی که سبب ایجاد ناهماهنگی و نارضایتی مشتریان میشود، پرهیز مینمایید. با ایجاد اعتبار برای کسبوکار خود، اعتماد مشتریان نسبت به خود را نیز افزایش میدهید که بر تصمیمگیری مصرفکنندگان مؤثر میباشد.
{loadmoduleid 196}
7. وفاداری مشتریان
داشتن یک برند و نام تجاری سبب وفاداری و حفظ مشتریان برای کسبوکار شما خواهد شد. برندسازی قوی سبب ایجاد اعتماد میگردد و عامل اصلی در وفاداری، داشتن اعتماد است. برند شما، هویت شما محسوب میشود و مشتریان را جذب مینماید. مشتریان درصورتیکه بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند، هرآنچه که شما طرفدار آن هستید را هم درک مینمایند و به دیگران نیز منتقل میکنند. زمانی که ارتباط شما با مشتریان برقرار شود، احتمال اینکه به شما وفادار بمانند بسیار بیشتر خواهد بود و سبب افزایش درآمد کسبوکار شما خواهد شد و مشتریان جدید را نیز به سمت شما سوق خواهد داد.
8. بازاریابی بدون هزینه
آخرین مورد از 8 مزیت برندسازی، بازاریابی بدون هزینه است؛ بدین صورت که بازاریابی به روش دهانبهدهان توسط مشتریان انجام میشود. برند تجاری ثابت، وفاداری را در بین مشتریان ایجاد خواهد کرد و این اعتماد سبب میشود تا بازاریابی دهانبهدهان توسط مشتریان انجام شود. به طور دقیقتر میتوان گفت که مشتری شما، نام تجاری و محصولات شما را به دوستان و خانواده خود معرفی مینماید و سبب جلبتوجه به محصولات شما میشود. این تبلیغات و بازاریابی هیچ هزینهای برای شما ندارد، در عوض سبب افزایش فروش و سود شما در گذر زمان خواهد شد که هدف اصلی هر کسبوکار میباشد.
کلام آخر
برندسازی قوی، اعتماد و اعتبار شما را در بین رقبا افزایش میدهد و سود شما را دوچندان مینماید. داشتن یک استراتژی دقیق و بینقص در بلندمدت میتواند تحولی شگرف را در هر کسبوکاری به وجود آورد، بنابراین پیش از انجام فرایند برندسازی به این نکته دقت کافی داشته باشید. در مجموع با نگاهی کلی به 8 مزیت برندسازی در کسبوکارها، میتوان بهخوبی به اهمیت آن پی برد.
مطالب مرتبط: تاثیر کاتالوگ دیجیتال در برند سازی