16 نکته مهم برای عکاسی ساختمانی

عکاسی ساختمانی

16 تکنیک برای عکاسی ساختمانی

عکاسی ساختمان یکی از موضوعات مهم در عکاسی است که هم متقاضیان خوبی داشته و هم نکات مثبت زیادی در مقایسه با سایر موضوعات عکاسی مثل عکاسی صنعتی (عکاس محصول و….) دارد. در این مقاله قرار است که با هم به بررسی 16 نکته مهم برای عکاسی ساختمانی بپردازیم. این نکات باعث می شود تا عکاس به راحتی با رعایت این نکات بهترین خروجی ممکن را در عکس به متقاضیان این امر تحویل دهند، به علاوه که خودشان نیز در بهینه ترین زمان ممکن بهترین خروجی را ارائه دهند و وقت کمتری را برای تست روش ها، زوایا و موقعیت های مختلف برای ثبت عکس از ساختمان در نظر بگیرند. باید گفت که این نکات هر چند ممکن است در دانش قبلی عکاسان موجود باشد، اما بسیاری از عکاسان در هنگام عکاسی ساختمانی از رعایت آن غافل هستند و ممکن است از آن چشم پوشی کنند.

  1. متفاوت فکر کنید!

داشتن تفکر متفاوت در عکاسی نه تنها در عکاسی ساختمانی بلکه تمام زمینه های عکاسی کاربرد دارد. فکر و اندیشه متفاوت برای عکاسی ساختمانی پس از بررسی ساختمان از تمامی زوایا ممکن، بررسی امکانات موجود در ساختمان و…. باعث می شود تا حتی یک المان (به نظر بی تفاوت در ساختمان) باعث تغییر در شرایط عکس ساختمان شود.

  1. ثبت عکس ساختمان در غروب یا شب

فاصله زمانی غروب تا شب (تاریکی کامل) تقریبا برای ثبت عکس ساختمان بسیار مناسب است. دلیل اهمیت غروب در عکاسی ساختمان نیز به تعیین زاویه مناسب برای هماهنگی ساختمان و غروب خورشید بستگی دارد. در شب نیز می توان با نورپردازی مناسب به ساختمان تصاویر خوبی را ثبت کرد.

  1. تنظیم دهانه دیافراگم یا Aperture

در عکاسی ساختمانی باید دهانه دیافراگم را بیش از اندازه باز نکرد و حدود مقدار f (که روی دوربین تعیین کننده میزان  Aperture است) با بالای 11 در نظر گرفته شود. در نظر داشته باشید که مقدار f بین 16 تا 13 بهترین بازه برای ایجاد تعادل بین عمق میدان و کیفیت عکس است. ضمنا شرایط هر لنز در بازه قابل استفاده از f برحسب کیفیت و شرایط فیزیکی لنز متفاوت بوده و باید توسط خود عکاس بررسی و مشخص شود.

  1. از ویزور چشمی دوربین کمک بگیرد

ویزور چشمی دوربین یا viewfinder و بررسی ساختمان از زاویه ی آن قبل از ثبت عکس به عکاس کمک می کند تا بهترین شرایط ومکان را برای ثبت عکس ساختمان در نظر بگیرد، در حالی که ممکن است همان زاویه با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نباشد.

عکاسی ساختمانی

  1. استفاده از سه پایه

به کاربردن سه پایه در عکاسی ساختمانی شرایط خاص دارد. معمولا از سه پایه در این نوع عکاسی استفاده می شود. در صورت استفاده از سه پایه، در صورت امكان از سه پایه هایی كه بال هد دارند استفاده كنید چرا كه آزادی عمل بیشتری نسبت به سه پایه های معمولی pan & tilt دارند. اگر عكاسی انتزاعی را مد نظر دارید، میتوانید بدون سه پایه هم عكاسی كنید اما حتما قابلیت Image Stabilazation لنز خودرا فعال كنید.

  1. صبر و تحمل

صبر تحمل نکته ای است که در هر نوع عکاسی اهمیت دارد، اما در عکاسی ساختمانی به دلیل وجود نقاطی طلایی محدود در عکاسی این امر در ثبت عکس از ساختمان بسیار مهم تر است.

  1. استفاده از فیلتر پولاریزه مدور

فیلتر پولاریزه مدور (circular polarizer) را حتما به همراه داشته باشید، حتی اگر 2 یا چند لنز به همراه دارید. رنگ عمیق آبی آسمانی وشفافیت ابرها چیزی نیست كه بخواهید با عدم استفاده از فیلتر پولاریزه آن را از دست بدهید مخصوصا که در جلوه عکس ساختمان بسیار موثر است. انعكاس شیشه ها و سطوح براق هم كه دیگر برای ثبت عکس از ساختمان مزاحمتی ندارد.

  1. مجوزهای لازم

این موضوع تنها در زمانی مهم است که در حال ثبت عکس از مناظر نظامی، حساس و … هستید و یا در اطراف محل شما چنین مکانی وجود دارد. مطرح کردن این نکته صرفا برای راحتی خیال است و در خروجی عکس ساختمان تاثیری ندارد.

  1. رعایت فاصله

برای ثبت عکس ساختمان فاصله را رعایت کنید. ثبت عکس از نزدیک ممکن است ساختمان را بد فرم نشان دهد و ثبت عکس هم از دور ممکن است جلوهای زیادی را از ساختمان در عکس نشان ندهد.

  1. زاویه ی بالا را بررسی کنید

زاویه عکاسی ساختمان بسته به تجربه عکاس ممکن است متفاوت باشد، اما زاویه بالا در بیشتر موارد به کمک عکاس آمده و باعث ثبت عکسی زیبا می شود.

  1. تراز دوربین مهم است

ذکر این مورد مهم در تمامی زمینه های عکاسی برای عکاسان خبره ممکن است تکراری باشد، اما حتما تراز دوربین را چک و بهینه کنید.

  1. شرایط خورشید و زمان عکاسی

هر چند در شماره 2 همین لیست از غروب خورشید و شب برای عکاسی ساختمانی گفتیم، اما اگر در زمان هایی غیر از این دو مورد عکس می گیرد، باید در انتخاب زاویه عکاسی علاوه بر موارد بالا شرایط جغرافیایی (محل فعلی خورشید) و … را نیز لحاظ کنید.

  1. وقت طلایی برای عکاسی

بهتر است قبل از عکس حتما (حداقل 24 ساعت قبل) تمامی زمان های عکاسی را بررسی کنید تا در بهترین زمان ممکن به محل ساختمان رفته و عکس را بگیرد. این مورد تقریبا تکمیل کننده شماره های 2 و 12 همین لیست هستند.

  1. صحنه را بچینید

اگر زاویه عکاسی را طوری انتخاب کردید که المان های زیادی مثل ماشین، عابر و سایر المان های قابل جا به جایی را در عکس دارید، حتما آنها را جا به جا کنید، اگر هم المانی مثل درخت و… موجود بود، باید از آن به بهترین شکل در مکان خودش در عکس بهره بگیرید.

  1. مشخص کردن روز عکاسی

در تمامی شرایط ممکن نیست، اما در صورت امکان شرایط اقلیمی مناسب را در نظر بگیرد و حتی اگر شد تا رسیدن به شرایط ایده آل صبر کنید.

 

  1. ثبت عکس به صورت Raw

حتما به صورت raw (نسخه ای از عکس که قابل ویرایش در رایانه است و در مقاله ای جدا بررسی خواهد شد) عكاسی كنید، تنها به این دلیل که در زمان ویرایش عکس بیش از اندازه دستتان با خواهد بود.حتما در هنگام ثبت عکس ویژگی های sharpness، White balance exposure و … را تنظیم کنید، این تنظیمات بهترین خروجی raw را به شما خواهد داد.

 

مطالب مرتبط: تکنیک های عکاسی را بشناسید!

تمامی 16 مورد بالا خلاصه ای از تجربیات مجموعه ی طرح گندم است که بعد از ثبت عکس از ساختمان های مختلفی به دست آماده است. عکاسی ساختمانی مجموعه طرح گندم بخشی از عکاسی حرفه ای مجموعه است و شما می توانید برای ثبت عکس های زیبا از ساختمان های مجموعه ی خود با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

02188725029

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =