هر آنچه که باید درباره عکاسی پانورما بدانید.

عکاسی پانوراما
در این مقاله به تشریح عکاسی پانورما و تکنیک های کاربردی عکاسی پانورما پرداخته‌ایم پس با ما همراه باشید.

عکاسی پانوراما چیست؟

عکاسی پانوراما که به عنوان عکاسی با فرمت عریض نیز شناخته می‌شود، تکنیک خاصی است که چندین عکس از یک دوربین را به هم پیوند می‌دهد. تا یک عکس فردی و عریض (عمودی یا افقی) را تشکیل دهد. واژه پانوراما به معنای واقعی کلمه در زبان یونانی به معنای «تمام دید» است.  ابتدا از نقاشانی سرچشمه گرفته است که می‌خواستند نمای وسیعی از یک منظره را به تصویر بکشند، نه فقط بخشی از آن. اولین عکس‌هایی که به صورت پانوراما ایجا شدند با هم‌تراز کردن نسخه‌های چاپی فیلم ساخته شده‌اند که خیلی خوب ظاهر نشدند، زیرا تراز کردن کامل عکس‌ها تقریباً غیرممکن بود.
با اختراع شخصی، پیشرفت در نرم افزارهای کامپیوتری و عکاسی دیجیتال، اکنون پیوست تصاویر دیجیتال با استفاده از نرم افزارهای تخصصی بسیار آسان تر شده است. در واقع، با استفاده از یک تکنیک عکاسی مناسب و تجهیزات پانوراما، اکنون می توان پانورامای تقریباً عالی با وضوح بسیار بالا ایجاد کرد. برخی از عکاسان حتی صدها تصویر با وضوح بالا را برای ایجاد پانورامای عظیم “گیگاپیکسلی” می‌چسبانند. امروزه عکاسی پانوراما دیجیتال نه تنها در بین عکاسان منظره، بلکه در بین عکاسان معماری و شهر نیز بسیار محبوب و رایج است.
عکاسی پانوراما بسته به کاری که می‌خواهید انجام دهید می‌تواند بسیار پیچیده و گران باشد.
به عنوان مثال، ایجاد تصاویر پانوراما در عکاسی معماری مستلزم کالیبره شدن مناسب دوربین و لنز بر روی تجهیزات پانوراما خاص است. تا از خطوط منحنی، اعوجاج و پیوست‌های نامناسب اشیاء نزدیک جلوگیری شود. در عین حال، می‌توانید بدون سرمایه‌گذاری بر روی تجهیزات دوربین، با موفقیت تصاویر پانورامای چشم‌انداز عالی بگیرید، به شرطی که بدانید چگونه این کار را درست انجام دهید. در این مقاله، در درجه اول بر روی گرفتن تصاویر پانوراما به صورت دستی یا با سه پایه، بدون صرف هیچ تجهیزات دیگری به توضیح پرداخته ایم.
عکاسی پانوراما

انواع عکاسی پانوراما

در این بخش به صورت کامل به انواع متخلف عکاسی پانوراما پرداخته‌ایم.

1- عکاسی پانورما زاویه باز

هر چیزی که شبیه یک عکس با زاویه باز است که کمتر از 180 درجه را پوشش می دهد، چه افقی یا عمودی. پانوراماهای زاویه باز حتی می‌توانند مانند تصاویر معمولی به نظر برسند، با این تفاوت که از چندین عکس دوخته شده اند و بنابراین وضوح بیشتری دارند.

2- عکاسی پانورما با زاویه 180 درجه

این بخش به پانورامایی که 180 درجه از چپ به راست را پوشش می دهد می‌گویند. این نوع پانوراماها بسیار وسیع به نظر می رسند و منطقه وسیعی را پوشش می‌دهند.

3- عکاسی پانورما 360 درجه

پانورامایی که تا 360 درجه را پوشش می دهد. این پانوراماها بسیار گسترده به نظر می رسند و کل صحنه را در یک تصویر واحد و فوق العاده گسترده پوشش می‌دهند.

4- عکاسی پانورما کروی

همچنین به عنوان “سیاره” شناخته می شود. اینها پانورامای 360 درجه هستند که با استفاده از یک تکنیک خاص پس از پردازش به یک تصویر کروی مربع تبدیل می شوند.

می‌توان گفت عکاسی پانوراما یکی از زیر شاخه های عکاسی صنعتی است. مجموعه طرح گندم یکی از تخصصی ترین آکادمی های عکاسی صنعتی در ایران می باشد که شما می‌توانید در این ضمینه از کارشناسان ما که همگی دارای چندین سال سابقه در این حوضه را دارند در ارتباط باشید.

پاناروما

تکنیک های عکاسی پانورما

بیایید به قسمت سرگرم کننده عکاسی پانوراما ادامه دهیم. هنگامی که تجهیزات را تنظیم کردید و آماده شدید، این دستورالعمل ها را دنبال کنید:
1- منطقه ای را که می خواهید عکاسی کنید مشخص کنید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که مشخص کنید چه چیزی را می خواهید ثبت کنید. بهترین چیز برای تصاویر پانوراما، منظره‌ها هستند، یعنی ایستادن بر بالای کوه یا تپه، یا نگاه کردن به پایین از یک منطقه مرتفع و بدون اشیاء نزدیک. از عکاسی پانوراما با درختان، بوته ها و سایر اشیاء در پس زمینه خودداری کنید، مگر اینکه تجهیزات پانورامای کالیبره شده خاصی داشته باشید. اگر در حال عکاسی از صحنه ای هستید که از شما فاصله دارد، پانوراما به خوبی تشکیل می شود، زیرا نرم افزار مجبور نیست با مشکلات منظره مقابله کند.
2-مراقب باد و سایر اجسام متحرک باشید. باد می تواند برگ درختان، چمن، آب و شن و ماسه را در جهات مختلف حرکت دهد که پانورامای شما را خراب می کند. فقط در شرایط وزش باد زمانی عکس بگیرید که باد همه چیز را در یک جهت حرکت دهد. از گرفتن عکس از امواج آب متحرک خودداری کنید.
3- اگر از سه پایه استفاده می کنید، سه پایه را روی سطح محکمی قرار دهید و آن را تراز کنید. پس از تراز شدن، دوربین خود را به صورت افقی یا عمودی روی سه پایه قرار دهید و آن را محکم ببندید. مطمئن شوید که می توانید آزادانه دوربین را از یک طرف به سمت دیگر حرکت دهید بدون اینکه اجازه دهید هیچ زاویه ای تغییر کند. سعی کنید با تطبیق خطوط در منظره یاب خود با افق، مراقب خطاهای تراز کردن باشید.
اگر به سفر و عکاسی حرفه ایی در طبیعت علاقه مندید، مقاله عکاسی در سفر را مطالعه کنید.

نکته

اگر با دست عکاسی می کنید، دوربین را نزدیک چشم خود نگه دارید و به جای LCD پشتی، از لنز نگاه کنید. از چپ به راست حرکت دهید و ببینید آیا می‌توانید دوربین را مستقیم و در راستای افق نگه دارید یا خیر.
4- فوکوس دوربین را بررسی کنید و مطمئن شوید که فوکوس خودکار غیرفعال است.
5- یک عکس بگیرید و ببینید که آیا تصویر در LCD پشتی خوب به نظر می رسد. اگر تصویر خوب به نظر می رسد، آماده عکاسی هستید. اگر اینطور نیست، تنظیمات نوردهی خود را بررسی کنید و در صورت لزوم تغییراتی را اعمال کنید.

کلام پایانی

عکاسی پاناروما سبکی نوین از عکاسی است که در سال های اخیر، به طور گسترده ای مورد استقبال قرار گرفته است. با این حال اگر می‌خواهید در این به صورت حرفه ای فعالیت کنید باید نکات و تکنیک های عکاسی پاناروما که در بالا ذکر شده را رعایت کنید. اگر هم سوالی برایتان پیش آمد حتما با کارشناسان طرح گندم در ارتباط باشید تا شما را در زمینه عکاسی پاناروما راهنمایی کنند.

به ما امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − پنج =