انواع گرماژ کاغذ برای چاپ

چگونگی تشخیص گرماژ کاغذ

گرماژ کاغذ یا همان وزن کاغذ، یکی از معیارهایی است که در زمان انجام پروژه های چاپی، حتماً باید به آن توجه داشته باشید. چرا که این معیار تاثیر مستقیمی بر روی ظاهر، حس و کیفیت کاغذ چاپ شده خواهد داشت. البته شناسایی و درک اندازه، ابعاد و گرماژ کاغذ، می‌ تواند کمی گیج ‌کننده باشد. در همین خصوص، یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد می پرسند، این است که چگونه باید بهترین گرماژ یا وزن کاغذ برای چاپ مورد نظر خود را، انتخاب کنیم. شناخت انواع گرماژ کاغذ برای چاپ، مسئله ای است که هر فرد فعال در این عرصه، باید آن را بداند، تا بتواند کیفیت نتایج کار خود را بالا ببرد و کاغذ هایی مناسب پروژه خود را انتخاب کند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید، تا به بررسی این معیار مهم در چاپ بپردازیم.

چگونگی تشخیص گرماژ کاغذ

روش های مختلفی برای شناسایی گرماژ کاغذها وجود دارد. سه راه بسیار معمول انجام این کار عبارتند از:

گرماژ پایه U.S 

یکی از روش های شناخت انواع گرماژ کاغذ برای چاپ است. این روش معیاری دارد، که عبارت است از گرماژ یا وزن ۵۰۰ برگه از ابعاد یک کاغذ، در شکل بریده نشده آن. برای مثال، یک برگه بریده نشده از کاغذ اوراق، دارای ابعاد ۱۷ در ۲۲ اینچ، قبل از بریده شدن و تبدیل به ابعاد یک نامه، می باشد. اگر این کاغذ در ابعاد ۱۷ در ۲۲ اینچ، دارای وزنی معادل ۲۰ پوند باشد، بنابراین وزن این کاغذ پس از بریده شدن در ابعاد نامه، ۲۰ lb یا پوند خواهد بود. توجه داشته باشید که هر پوند معادل 453.59 گرم است. همانطور که احتمالا متوجه شده اید،  فهمیدن این معیارها می تواند کمی گیج کننده و سخت باشد. سختی این روش برای شناخت انواع گرماژ کاغذ برای چاپ، چند دلیل دارد. اولین دلیل این است که در این روش، مقادیر بالاتر، الزاماً به معنی کاغذهای سنگین تر نیستند. دوم اینکه هیچ ابعاد استانداردی برای کاغذهای بریده شده وجود ندارد، که همین مورد می تواند مقایسه کردن در گرماژهای مختلف را دشوار کند.

سومین دلیل این است که دو کاغذ ممکن است وزن پایه یکسانی داشته باشند، اما ویژگی های متفاوتی خواهند داشت. به دلیل سختی این روش، بیشتر بسته‌های کاغذ فهرستی از معیارهای اندازه گیری در کنار گرماژ پایه U.S را می ‌نویسند.

چگونگی تشخیص گرماژ کاغذ

روش گرماژ متریک 

روش گرماژ متریک روش بسیار ساده تر و سر راست تری برای شناخت انواع گرمایش کاغذ برای چاپ است. در این روش، گرماژ یا وزن یک برگ کاغذ بریده شده در ابعاد یک مربع یک در یک متر، در نظر گرفته شده و بر حسب گرم بر متر مربع نوشته می شود. به دلیل اینکه ابعاد کاغذ وزن گرفته شده همیشه یکسان است، لذا این روش، مقایسه واضح تری میان گرماژهای مختلف کاغذ را نشان می دهد.

روش نقطه ‌ای 

سومین روش، روش نقطه ای می باشد که ساده ترین روش برای شناخت انواع گرماژ کاغذ برای چاپ است. در این روش از یک کولیس برای اندازه گیری ضخامت دقیق کاغذ استفاده می شود. این معیارها معمولاً بر حسب هزارم اینچ نوشته می شوند. در این روش هرچه کاغذ ضخیم تر باشد، وزن آن بیشتر خواهد بود.

کاربردهای انواع گرماژ کاغذ برای چاپ 

کاغذ اوراق  (۱۶، ۲۰، ۲۴، ۲۸، ۳۲ و ۳۶ پوند)

این کاغذ که با نام کاغذ نوشتار نیز شناخته می شود، عموماً برای کپی کردن و پرینت مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که هر روز از پرینتر خود استفاده می ‌کنید، این گرماژ می تواند گزینه مناسبی برای سربرگ ها و چاپ های معمولی باشد. کاغذهای سبک تر مدل اوراق، برای فکس، پرینت، ایمیل ها، دستگاه های کپی سرعت بالا و ترسیم بسیار مناسب هستند. کاغذهای اوراق وزن متوسط بسیار معمول هستند و برای گزارش ها ارائه ها، پرینت های دو طرفه، اسناد قانونی و پروپوزال ها مورد استفاده قرار می گیرند. گرماژ های بالاتر این مدل از انواع گرماژ کاغذ برای چاپ، برای پرینت های دوطرفه، ارائه، امضا، قرارداد و رزومه گزینه بسیار مناسبی هستند.

کاغذ کتاب ( 30 تا 115 پوند)

این مدل شامل کاغذهای پوششی و بدون پوشش با ضخامت های متفاوت می باشد. کاغذ کتابی معمولاً برای پرینت، کاتالوگ ها، مجلات، پوستر ها و جزوه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

کاغذهای کاور برای منوها و کارت پستال ها مورد استفاده قرار می گیرند.

کاغذ کاور (۶۰ تا ۱۲۰ پوند)

این مدل که معمولاً با نام مقوا نیز شناخته می شود، ضخیم و خشک است. معمولاً از این مدل کاغذ برای کارت های تجاری، آویز درها، منوها، دعوتنامه ها، کارت پستال ها، کاورهای گزارش، اسکچ و غیره استفاده می شود.

کاغذ فهرست (90، 110 تا 140 پوند) 

همانطور که از نامش پیداست، این کاغذهای خشک بیشتر برای فهرست ها مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین از آنها برای کارت پستال ها، تب ها و جداکننده ها، پوشه ها و دفترهای اسکچ نیز استفاده می شودکاربردهای انواع گرماژ کاغذ برای چاپ

کاغذ برچسب (100 تا 200 پوند) 

این مدل کاغذها بسیار بادوام بوده و تقریباً خشک هستند و برای مواردی چون برچسب قیمت، برچسب میز، پوشه فایل ها، آویز درها، کارت پستال های مستقیم، منوها، پوسترها و کارت های زمان استفاده می شود. صفحه تخصصی طرح گندم برای طراحی لیبل (برچسب) را با نمونه های جذابش دنبال کنید.

کاغذ متن (۵۰، ۶۰، ۷۰، ۸۰ و صد پوند)

این مدل از انواع گرماژ کاغذ برای چاپ؛ معمولاً کیفیت بهتری نسبت به کاغذهای کتاب داشته و بیشتر برای موارد تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای کاغذ متن می ‌توان به بروشورها، سربرگ مشاغل، گزارشات، پایان نامه و یادداشت های داخلی اشاره کرد.

جمع بندی 

شناخت انواع گرماژ کاغذ برای چاپ، مسئله بسیار مهمی است. چرا که هر مدل کاغذ با توجه به وزن و ابعادش برای پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به معیار هایی که در اینجا گفته شد و روش های معرفی شده، شما می توانید به نسبت کاربرد مورد نظر خود، کاغذ متناسب را انتخاب کنید. انتخاب روش اندازه‌گیری کاملاً به خود شما بستگی دارد. اما پیشنهاد می‌ کنیم زیاد خود را درگیر اعداد و ارقام نکنید و مشخصاً از روی نوع کاغذها تصمیم گیری کنید. بهترین کار برای انتخاب گرماژ مناسب، ابتدا مشخص کردن کاربرد مورد نظرتان است. در هنگام انتخاب کاغذهای پوششی نیز، حتماً به جنس آنها توجه کنید. چرا که وزن کاغذهای گلاسه و کاغذهای مات با یکدیگر متفاوت است.

به ما امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =