شناخته شده‌ترین سبک‌های عکاسی

سبک‌های عکاسی

معرفی سبک‌های عکاسی مختلف

شناخت انواع سبک‌های عکاسی، دید وسیعی در راستای شناخت موضوعات مختلف برای عکاس‌ها ایجاد می‌کند و می‌تواند برای کسانی که به عکاسی و انجام آن علاقه دارند، الهام بخش باشد. در ادامه برخی از شناخته شده‌ترین سبک‌های عکاسی آمده‌است. گفتنی است که بعضی از این سبک ها را به راحتی می تواند در خروجی عکاسی صنعتی به فعالان حرفه ای این حوزه کمک کند.

عکاسی از طبیعت

در این سبک از عکاسی موضوع اصلی طبیعت و آنچه که در آن جای گرفته‌است می‌باشد. عکاسی از طبیعت شامل ۷ زیرمجموعه می‌باشد:

– چشم‌انداز (Landscape)

در عکاسی محیطی، اغلب از صحنه‌های طبیعی بزرگ عکسبرداری می‌شود. از میان دیگر سبک‌های عکاسی این سبک بسیار محبوب بوده و می‌توان آن را پر طرفدارترین سبک نامید که منجر به تولید آثار بسیاری مانند عکاسی از طوفان، مناظر دریایی و غیره شده‌است. در نگاه اول، این سبک از عکاسی بسیار آسان به نظر می‌آید؛ اما تسلط بر آن امری مشکل می‌باشد.

 

– حیات وحش (wildlife)

در میان سبک‌های عکاسی، عکاسی حیات وحش یکی از پرتنش‌ترین و سخت‌ترین ژانرها می‌باشد. عکاس حیات وحش ممکن است برای ثبت یک اثر، ساعت‌ها در یک نقطه به انتظار بمانند. عکاسی از حیوانات در مناطق شهری نیز در این دسته جای می‌گیرد و گاهی آثار بسیار جذابی از آن به دست می‌آید که می‌تواند با تصاویری از حیات وحش بکر رقابت کند.

حیات و حش

عکاسی ماکرو (Macro)

ثبت تصاویر موجودات و اشیا بسیار کوچک را عکاسی ماکرو می‌گویند که یکی از در دسترس‌ترین سبک‌های عکاسی می‌باشد. بیشترین تصاویر ماکرو ثبت شده مربوط به حشرات و گل‌ها می‌باشد؛ اما گاه در استودیوهای عکاسی تصاویر شگفت‌انگیزی از قطرات آب یا دانه‌های برف نیز ثبت می‌شود. سبک عکاسی کلوزآپ هرچند به اندازه عکاسی ماکرو بزرگنمایی ندارد؛ اما به این سبک از عکاسی مرتبط است، چرا که بخشی خاص را متمایز می‌کند. عکاسی ماکرو دقیقا یکی از سبک های مهم برای انجام عکاسی صنعتی است.

 

مطالب مرتبط: تکنیک های عکاسی ماکرو

 

– عکاسی از زیر آب (Underwater)

عکاسی زیر آب از جمله سبک‌های عکاسی پیچیده محسوب می‌شود؛ چرا که علاوه بر تجهیزات غواصی و آموزش‌های مربوط به آن، نیازمند دوربین ضدآب و وسایل نورپردازی ویژه در هنگام عکاسی می‌باشد.

 

عکاسی نجومی

– عکاسی نجومی (Astrophotography)

تسلط بر این سبک برای عکاسان آسان‌تر از دیگر سبک‌های عکاسی می‌باشد. عکس‌های نجومی طیف گسترده‌ای از عکس‌های ثبت شده توسط گوشی‌های هوشمند، تلسکوپ و عکس‌های گرفته شده از اعماق فضا را شامل می‌شود.

– عکاسی هوایی (Aerial photography)

اینکه این سبک از عکاسی جزء عکاسی از منظره قرار می‌گیرد یا یک دسته جداگانه محسوب می‌شود، هنوز مورد بحث است. ظهور پهپادها باعث افزایش محبوبیت این سبک و ثبت آثار با کیفیت تری در این ژانر شده‌است. تمامی تصاویری که توسط هواپیما، هلیکوپتر و … از بالا ثبت می‌شوند جزء این دسته از سبک‌های عکاسی محسوب می‌گردند.

– عکاسی علمی (Scientific)

عکاسی علمی طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود از عکاسی با میکروسکوپ گرفته تا عکاسی نجومی. این عکاسی نسبت به دیگر سبک‌های عکاسی کمتر مورد توجه می‌باشد.

عکاسی از مردم

– عکاسی پرتره (Portrait)

در میان انواع مختلف سبک‌های عکاسی، عکاسی پرتره گسترده‌ترین ژانر می‌باشد که شامل عکس‌های خانودگی، هنری و تجاری می‌باشد. آنچه که در عکاسی به تصویر کشیده می‌شود، احساسات و شخصیت فرد است. این ژانر به راحتی قابل دستیابی بوده و برای شروع کار تجهیزات خاصی نیاز ندارد.

سبک‌های عکاسی

– عکاسی عروسی (Wedding photography)

عکاسی عروسی را می‌توان اولین شغل در ارتباط با عکاسی به‌شمار آورد؛ چرا که یکی از مهم‌ترین رویدادها در زندگی فرد بوده و اغلب تمامی افراد یک فرد را برای عکاسی از مراسم عروسی خود استخدام می‌کنند. برای این سبک از عکاسی باید مهارت‌های دوربین و نورپردازی خوبی وجود داشته باشد. عکاس عروسی باید توانایی برقراری ارتباط خوبی با افراد داشته باشد تا بتواند احساسات را ثبت کند.

– عکاسی مستند (Documentary)

این سبک از عکاسی با هدف انتقال اخبار یا اطلاعات یا صرفاً به تصویر کشیدن یک فرهنگ یا مکان خاص انجام می‌شود. اخبار محلی تا اخبار جنگی همگی جزء عکاسی مستند به حساب می‌آیند. عکاسی مستند رویدادها و وقایع کمتر شناخته شده اما با اهمیت را به تصویر می‌کشد.

– عکاسی ورزشی (Sports)

 

ورزش

 

 

یکی دیگر از سبک‌های عکاسی، عکاسی ورزشی می‌باشد. هر گونه تصویر ثبت شده از فردی در حال ورزش تا عکاسی از مسابقات ورزشی بین‌المللی مانند المپیک در این سبک قرار می‌گیرند. از ملزومات این سبک از عکاسی، مهارت‌هایی چون سرعت شاتر بسیار سریع، زمان‌بندی مناسب و به موقع و بهترین نوع فوکوس خودکار می‌باشد.

 

– عکاسی مد (Fashion)

سبک‌های عکاسی پرتره و مد به نوعی همتا محسوب می‌شوند؛ اما عکاسی مد به دلیل ویژگی‌های خاص خود سبکی مجزا تلقی می‌شود. این سبک عکاسی معمولاً برای برندها و تبلیغات استفاده می‌شود. عکاسان مد اطلاعات کاملی در رابطه با نور و عکاسی و سبک لباس‌های متفاوت دارند.

– عکاسی تجاری (commercial)

هر گونه عکسی که به منظور فروش یک محصول خاص ثبت شود جزء این دسته از سبک‌های عکاسی به حساب می‌آید. در عکاسی تجاری سعی می‌شود تا احساسات و پیامی که برند قصد دارد انتقال دهد به تصویر کشیده شود. این ژانر عکاسی در استودیو و با کنترل دقیق پس زمینه، سایه‌ها و نور انجام می‌گیرد.

– عکاسی خیابانی (Street photography)

با ثبت برش‌هایی از زندگی و آنچه که در سطح خیابان رخ می‌دهد تمامی تعاملات و لحظات معمولی، عکاسی خیابان شکل می‌گیرد. این ژانر از سبک‌های عکاسی سیاه و سفید می‌باشد که معمولاً روی فیلم ۳۵ میلی‌متری ثبت می‌شود. البته در عکاسی خیابانی مدرن از تجهیزات به روزتر استفاده می‌شود.

– عکاسی رویدادها (Event photography)

رویدادهای شرکتی، جشن‌ها، مراسم‌ها، رژه‌ها، جشنواره‌ها، کنسرت‌ها و غیره، همگی صحنه‌های غیرقابل انتظار و جالبی را در این سبک خلق می‌کنند. سبک‌های عکاسی عروسی و رویدادها را می‌توان مشابه دانست با این تفاوت که رویدادها وقایع گسترده‌تری را شامل می‌شوند.

– عکاسی در سفر (travel)

عکاسی در سفر انواع مختلفی از سبک‌های عکاسی را در یک عکس ترکیب می‌کند. در عکاسی در سفر امکان ثبت عکس‌های ماکرو و حیات وحش نیز وجود دارد.

 

مطالب مرتبط: تکنیک های عکاسی در سفر 

 

– عکاسی از حیوانات (Pet photography)

از آنجایی که حیوانات خانگی بخش مهمی از خانواده‌های امروزی به حساب می‌آیند، بر همین اساس این سبک را می‌توان در دسته سبک‌های عکاسی از افراد قرار داد. عکاسی از حیوانات مانند عکاسی پرتره انجام می‌شود.

اشیاء ساخت دست انسان

– عکاسی از محصولات (Product photography)

این ژانر شاخه ای از عکاسی تجاری محسوب می‌شود.

– عکاسی از غذا (Food)

محبوبیت این نوع از سبک‌های عکاسی به لطف همه‌گیری شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر بوده‌است. این سبک که سابقاً زیرشاخه ای از عکاسی تجاری به حساب می‌آمد، امروزه بیشتر به عنوان بخشی از عکاسی مستند تلقی می‌گردد.

سبک‌های عکاسی

– عکاسی از طبیعت بی جان (Still life photography)

این سبک از عکاسی در استودیو انجام گرفته و برای ثبت عکس صحنه مدنظر با استفاده از اشیاء ایجاد می‌گردد.

 

مطالب مرتبط: نکات مهم برای عکاسی از طبیعت

– عکاسی از آثار معماری (Architecture)

عکاسی از آثار معماری یکی از پرطرفدارترین سبک‌های عکاسی می‌باشد و ثبت منظره‌های شهری، جزئیات ساختمان‌ها و … را شامل می‌شود. این نوع از عکاسی شباهت زیادی با عکاسی منظره شهری دارد. در این نوع عکاسی هم معماری داخلی و هم معماری خارجی ساختمان‌ها ثبت می‌شوند.

به ما امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + چهارده =