درک عمق میدان در عکاسی برای مبتدیان

عمق میدان در عکاسی

ممکن است اصطلاح عمق میدان (DoF) را شنیده باشید، اما اگر در زمینه عکاسی تازه وارد هستید ممکن است هنوز این که DoF می تواند عکس های شما را بهبود بخشد را نشنیده باشید، یک تعریف اساسی از عمق میدان این است: منطقه وضوح قابل قبول در عکس که در فوکوس ظاهر می شود. در هر تصویر، یک منطقه خاص از تصویر شما در مقابل و پشت سوژه قرار دارد که در فوکوس ظاهر می شود. این منطقه از عکس با عکس دیگر متفاوت خواهد بود. برخی از تصاویر ممکن است مناطق تمرکز بسیار کمی داشته باشند که به آن عمق میدان کم می‌گویند.

برخی دیگر ممکن است یک منطقه تمرکز بسیار بزرگ داشته باشند که عمق میدان عمیق نامیده می‌شود. سه عامل اصلی که بر نحوه کنترل عمق میدان تصاویر تأثیر می‌گذارد عبارتند از: دیافراگم (f-stop)، فاصله از سوژه تا دوربین و فاصله کانونی لنز روی دوربین. در اینجا برخی از توضیحات و پاسخ به سوالات رایج دیگر در مورد عمق میدان وجود دارد.

دیافراگم چگونه عمق میدان در عکاسی را کنترل می کند؟ دیافراگم به دسترسی داده شده به نور از لنز به سنسورهای دوربین گفته می‌شود. اندازه دیافراگم (قطر حفره ای که نور از طریق آن وارد دوربین می‌شود) میزان نور ورودی به لنز شما را کنترل می‌کند. استفاده از دیافراگم (f-stop) لنز ساده ترین راه برای کنترل عمق میدان هنگام تنظیم عکس است.

عمق میدان در عکاسی

مطالب مرتبط: عکاسی پرسپکتیو چیست؟

مشاهده نمونه کارها و سفارش عکاسی صنعتی در طرح گندم

دیافراگم بزرگ = f- عدد کوچک = عمق میدان کم (کوچک)دیافراگم کوچک = عدد f بزرگتر = عمق میدان عمیق تر (بزرگتر) شاید به خاطر سپردن این مفهوم ساده راحت تر باشد: هرچه عدد f شما کمتر باشد، عمق میدان شما نیز کمتر می شود. به همین ترتیب ، هرچه عدد f شما بیشتر باشد، عمق میدان شما نیز بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، استفاده از تنظیمات f / 2.8 عمق میدان بسیار کم و f / 11 DoF عمیق تری تولید می کند. تصویر سمت چپ در 250th ثانیه با f / 5.0 ثبت شد که منجر به عمق میدان بسیار کم شد. به همین دلیل زمینه از فوکوس خارج است و به سوژه اجازه می دهد تا برجسته شود. تصویر سمت راست در 5/1 ثانیه در f / 32 گرفته شده است که عمیق میدان و زمینه واضح تری ایجاد می کند.

چگونه عمق میدان در عکاسی را کنترل کنیم؟ هرچه سوژه شما به دوربین نزدیکتر باشد، عمق میدان شما کمتر می شود. بنابراین، دورتر شدن از سوژه عمق میدان شما را عمیق تر می کند. فاصله کانونی لنز چگونه عمق میدان در عکاسی را کنترل می کند؟   فاصله کانونی به قابلیت لنز برای بزرگنمایی تصویر سوژه دور اشاره دارد. این می تواند پیچیده شود، اما پاسخ ساده این است که هرچه فاصله کانونی خود را تنظیم کنید، عمق میدان کمتر خواهد بود. مثال: سوژه شما 10 متر (33 فوت) فاصله دارد و از فاصله کانونی 50 میلی متر در f / 4 استفاده می کنید. دامنه عمق میدان شما از 7.5 -14.7 متر (24.6-48 فوت) برای DOF کل 7.2 متر (23.6 فوت) خواهد بود. اگر از همان نقطه 100 میلی متر بزرگنمایی کنید، عمق میدان به 9.2-10.9 متر (30.1-35.8 ′) برای کل 1.7 متر (5.7 ′) عمق میدان تغییر می کند. اما اگر با استفاده از لنز 100 میلیمتری به فاصله 20 متری (66 ′) از سوژه خود فاصله بگیرید، عمق میدان شما تقریباً برابر با 10 متر استفاده از لنز 50 میلی متر است.

این تصویر از یک قو که در شاخ و برگهای بلند پنهان شده است از حدود 5 متر (16 with) با یک لنز 300 میلی متری فاصله کانونی گرفته شده است. این ترکیب فاصله کانونی و فاصله، عمق میدان تقریباً 5 سانتی متر (2) ایجاد می کند. روش هایی برای کنترل عمق میدان شما وجود دارد. در منوی Scene Modes، به دنبال نمادی از سر انسان باشید، که تنظیمات پرتره ها است. این به شما عمق میدان باریکی می دهد. در همین منو یک نماد کوه نیز وجود دارد که محلی برای مناظر است و عمق میدان عمیق تری را به شما می دهد. اگر مبتدی با DSLR هستید، روش های ساده ای وجود دارد که می توانید عمق میدان را کنترل کرده و از حالت عکسبرداری خودکار استفاده کنید. با انتخاب حالت اولویت دیافراگم می توانید دیافراگم خود را تنظیم کنید تا عمق میدان مورد نظر خود را بدست آورید و دوربین به طور خودکار سرعت شاتر را تنظیم می کند. آیا می توانم عمق میدان را دقیقاً برای هر موقعیت تنظیم کنم؟

بله، اما چون تغییر دیافراگم روی سرعت شاتر شما تأثیر می گذارد، نتیجه ممکن است پاسخگوی نیازهای تصویر شما نباشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید عمق میدان خود را با کاهش اندازه دیافراگم افزایش دهید، باید سرعت شاتر را نیز کاهش دهید (که باعث تار شدن تصویر شما می شود). درک چگونگی کار همه این تنظیمات می تواند کنترل شما را بر عمق میدان افزایش دهد. آیا عمق میدان به طور مساوی در جلو و عقب نقطه فوکوس من توزیع شده است؟

 

عمق میدان در عکاسی

 

خیر، معمولاً حدود یک سوم جلو و دو سوم پشت نقطه کانونی شما قرار دارد، اما با افزایش فاصله کانونی مساوی تر می‌شود. درک عمق میدان چگونه تصاویر من را بهبود می بخشد؟ مدیریت عمق میدان یکی از مهمترین ابزارهایی است که در اختیار شماست، زیرا داشتن تصاویر واضح و شفاف یکی از مهمترین عوامل برای گرفتن عکس عالی است. دانستن اینکه چگونه می‌توانید قسمت های تصویر مورد نظر خود را واضح و قسمت هایی را که می خواهید از فوکوس خارج شوند، یک ابزار هنری عالی برای ایجاد تصاویر عالی است. بدست آوردن عمق میدان مناسب برای شات خود می تواند تفاوت ایجاد کند.

چه زمانی باید از عمق میدان کم استفاده کنم؟ استفاده از عمق میدان کم روش خوبی برای برجسته کردن سوژه شما از پس زمینه است و برای عکاسی پرتره بسیار مناسب است. DoF کم عمق همچنین می تواند در عکاسی از حیات وحش ، جایی که می خواهید سوژه از محیط اطراف خود متمایز باشد، مفید باشد. این نیز مفید است زیرا بسیاری از فرصت های عکس حیات وحش در شرایط کم نور قرار دارند و افزایش اندازه دیافراگم نور بیشتری به شما می دهد. عمق میدان کم برای عکاسی ورزشی که در بسیاری از مواقع می خواهید ورزشکار را از زمینه جدا کنید تا توجه آنها را جلب کند، نیز مثر است. نتیجه این امر همچنین باید به شما کمک کند تا سرعت شاتر به اندازه کافی سریع باشد تا عمل را فریز کنید. این تصویر با فاصله کانونی 300 میلی متر و f / 5.6 گرفته شده دارای عمق میدان بسیار کم است. به همین دلیل، مهم است که نقطه کانونی خود را بر روی چشم سوژه قرار دهید. توجه کنید که چگونه پرنده از زمینه بیرون می آید. چه زمانی باید از عمق میدان عمیق تری استفاده کنم؟

در عکاسی از منظره مهم است که تا آنجا که ممکن است از صحنه خود تمرکز کنید. با استفاده از یک لنز زاویه باز و یک دیافراگم کوچک می توانید عمق میدان خود را به حداکثر برسانید تا صحنه خود را در کانون توجه قرار دهید. این منظره با فاصله کانونی 50 میلی متر در f / 16 ثبت شد. نقطه فوکوس 8 متر تنظیم شده است که باعث می شود همه چیز از 4 متر تا بی نهایت در کانون توجه قرار گیرد.

چگونه می توان عمق میدان در عکاسی را تعیین کرد؟ چندین سایت آنلاین وجود دارد که نمودارهای عمق میدان را برای دوربین و لنزهای شما ارائه می‌دهند. همچنین، تعدادی از برنامه ها برای کاربران تلفن های هوشمند موجود است که می توانند آن را برای شما محاسبه کنند در حالی که در این زمینه هستید. اکثر دوربین ها دارای یک دکمه پیش نمایش DoF هستند که هنگام مشاهده قطعه چشم، به شما پیش نمایش می دهد. (این احتمالاً ساده ترین و کم استفاده ترین روش است.) استفاده از این دکمه ممکن است باعث شود تصویر شما هنگام مشاهده آن از طریق قطعه چشم، تیره تر به نظر برسد، اما جای نگرانی نیست. تا زمانی که تنظیمات نوردهی صحیح داشته باشید، تصویر شما به درستی نوردهی می شود.

آیا می توان عمق میدان را تنظیم کرد تا همه چیز در کانون توجه قرار گیرد؟ بله، استفاده از آنچه فاصله دور کانونی نامیده می‌شود. وقتی در فاصله بیش از حد کانونی متمرکز شوید، عمق میدان شما از نیمی از فاصله تا نقطه کانونی تا بی نهایت گسترش می یابد. برای یافتن فاصله بیش از حد کانونی خود از یک ماشین حساب DOF استفاده کنید. اگر ماشین حساب DoF ندارید، یک قانون خوب این است که یک سوم راه را به صحنه متمرکز کنید. استفاده از دیافراگم حدود f / 11 یا بالاتر با لنز زاویه باز، عمق میدان شما را به حداکثر می رساند. عمق میدان در عکاسی ماکرو چطور؟ از آنجا که بیشتر تصاویر ماکرو در نور کم و با فاصله کانونی بیشتر تولید می‌شوند، عمق میدان اغلب بسیار کم است. لنز خود را در کمترین دیافراگم که نور اجازه می دهد تنظیم کنید.

مطالب مرتبط: 12 تکنیک عکاسی در نور کم را بدانید!

عمق میدان

همچنین ممکن است لازم باشد ISO خود را افزایش دهید تا بتوانید تصویر را به درستی نشان دهید و عمق میدان خود را به حداکثر برسانید. هنوز هم، در بسیاری از تصاویر ماکرو، عملکرد DoF شما بسیار کم است. با استفاده از این فوکوس بسیار باریک استفاده از سه پایه ضروری می شود، زیرا حتی کوچکترین حرکت دوربین باعث سوژه ماکرو شما به خارج از عمق میدان می شود. این ماکرو 120 میلی متری حتی در f / 8 نیز دارای عمق میدان بسیار کم است.

بوکه چیست؟

بوکه چیست؟ بوکه (boh-ke) از کلمه ژاپنی به معنای تاری گرفته شده است. این افکت توسط نواحی خارج از فوکوس در تصویر شما تولید می شود که فراتر از عمق میدان هستند. بوکه معمولاً به اشکال دایره ای دلپذیر ناشی از شکل دهانه لنز اشاره دارد. معمولاً هنگام عکسبرداری با دیافراگم باز مانند f / 2.8 ایجاد می شود، اگر پس زمینه به اندازه کافی دور باشد، بوکه با دیافراگم های کوچکتر نیز ایجاد می شود. بوکه در این تصویر با فاصله سوژه تا زمینه ایجاد شده است که بسیار فراتر از عمق میدان بود.

برای خلاصه کردن کنترل عمق میدان در عکاسی: عمق میدان را افزایش دهید دیافراگم خود را باریک کنید (عدد f بزرگتر) از سوژه دورتر شوید فاصله کانونی را کوتاه کنید عمق میدان را کاهش دهید دیافراگم خود را باز کنید (عدد f کوچکتر) به سوژه نزدیک شوید فاصله کانونی خود را طولانی کنیدعمق میدان خود را کنترل کنید. درک اینکه این تنظیمات چگونه شما را کنترل می کند، عکاسی شما را تا حد زیادی بهبود می بخشد. درباره عمق میدان چه سوالاتی دارید؟ لطفا عکس ها و نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط: هر آنچه باید درباه ی دیافراگم دوربین بدانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =