رنگ در چاپ با چه سیستمی اعمال میشود؟
CMYK در مقابل RGB: راهنمای سریع برای چاپ رنگی
تشخیص رنگ یک چیز است؛ چاپ آن چیز دیگری است. در حالی که کیهان طیف کاملی از رنگ ها را در خود جای داده است، با این حال چاپگرها با تجهیزات و جوهرهایی که در اختیار دارند در موجودیت رنگها محدود می شوند.
یک رنگ روی یک صفحه نمایش زمانی که روی یک برچسب چاپ می شود می تواند بسیار متفاوت به نظر برسد. به همین دلیل است که شرکت های چاپ به شرکت های تبلیغاتی برای طراحی خود متکی اند. همانطور که یاد خواهید گرفت، دانستن اینکه هر دو فرمت رنگ چگونه کار می کنند به تعیین اینکه کدام یک برای نیازهای طراحی شما بهترین است کمک می کند. با ما همراه باشید.
RGB چیست؟
در همین ابتدا باید بگویم که سیستم رنگی RGB سیستم رنگ در چاپ نیستند.
به حالت رنگ RGB به عنوان یک طیف رنگ افزودنی شناخته می شود، همه رنگ ها به صورت سیاه خالص شروع می شوند و به تدریج با لایه هایی از نور قرمز، سبز و آبی روشن می شوند. شما می توانید عناصری مانند اشباع، سرزندگی و سایه را با تغییر شدت سه رنگ منبع کنترل کنید.
تغییر سطح شدت هر رنگ پایه نیز رنگدانه های خاصی ایجاد می کند. به عنوان مثال، در یک فضای رنگی RGB، سبز مایل به زرد از 19.6 درصد قرمز، 80.4 درصد سبز و 19.6 درصد آبی تشکیل شده است. و هنگامی که نورهای قرمز، سبز و آبی را با شدت مساوی با هم مخلوط کنید، سفید خالص ایجاد می کنند.
CMYK چیست؟
چاپخانه ها از سیستم CMYK برای رنگ در چاپ استفاده می کنند.
در واقع به جای استفاده از منبع نور دیجیتال یا همان سیستم RGB، یک ماشین رنگ در چاپ درجات مختلفی از رنگ های فیروزه ای، سرخابی، زرد و سیاه (همچنین به عنوان کلید شناخته می شود) را با جوهر فیزیکی ترکیب می کند.
حالت رنگ CMYK از مخلوط کردن کسر استفاده می کند، همه رنگ های جدید به صورت سفید خالی شروع می شوند و هر لایه جوهر روشنایی اولیه خود را کاهش می دهد. سطحی که استفاده می کنید می تواند سفید، سیاه، شفاف یا هر رنگ دیگری باشد زیرا عدم وجود جوهر نشان دهنده “سفید” است.
مانند کدهای رنگ مورد استفاده برای RGB، CMYK نیز از اطلاعات رنگ استفاده می کند. به عنوان مثال، در فضای رنگی CMYK، سبز مایل به زرد، از 75.6 درصد فیروزه ای، 0 درصد سرخابی، 75.6 درصد زرد و 19.6 درصد سیاه تشکیل شده است.
RGB یا CMYK کدام یک برای چاپ بهتر عمل می کند؟
هر رنگی که با RGB در فضای دیجیتال تولید شود، خروجی یکسانی را در چاپ فیزیکی ایجاد نخواهد کرد. به یاد داشته باشید که چگونه تجهیزات و جوهر انتخاب رنگ چاپگر لیبل شما را محدود می کند؟ اصطلاح فنی “طیف رنگ” است. به سادگی به این معنی است که RGB دارای طیف وسیع تری از رنگ است که ممکن است در CMYK وجود نداشته باشد.
به عبارت دیگر، استفاده از فرمت نادرست رنگ در چاپ باعث می شود آن رنگ عالی در صفحه نمایش رایانه شما با جوهر نادرست به نظر برسد. خوشبختانه، در صورت داشتن کد رنگ صحيح، میتوانید RGB را به CMYK در فتوشاپ، ایلوستریتور و ایندیزاین تغییر دهید.
دلیل دیگری که کار در CMYK برای چاپ رنگی ضروری است، جلوگیری از مشکل در فایل هنری شماست. اگر چاپگر شما مجبور است فایل های شما را به CMYK تبدیل کند، رنگ های چاپ شده در کنار تصویر اصلی شما محو شده اند. تغییر رنگ بیشترین تأثیر را روی آبی های عمیق و سبز دارد، اگرچه بسیاری از رنگ های RGB در محدوده واقعی طیف رنگی CMYK وجود ندارند.
تفاوت رنگ در چاپ با سیستم های مختلف
RGB به رنگ های اصلی نور، قرمز، سبز و آبی اشاره دارد که در مانیتورها، صفحه های تلویزیون، دوربین های دیجیتال و اسکنرها استفاده می شود. CMYK به رنگ های اصلی رنگدانه اشاره دارد: فیروزه ای، سرخابی، زرد و سیاه. اینها جوهر هایی هستند که در چاپ چهار رنگ به کار می روند که معمولاً به آنها «چاپ تمام رنگی» یا «چاپ چهار رنگ» می گویند.
ترکیب نور RGB باعث ایجاد رنگ سفید می شود، در حالی که ترکیب جوهرهای CMYK باعث ایجاد رنگ سیاه می شود. بنابراین، از نظر فیزیکی برای دستگاه چاپ غیرممکن است که دقیقاً رنگ ها را همانطور که ما آنها را در مانیتور خود می بینیم، بازتولید کند.
بسیاری از برنامه ها قابلیت تبدیل طرح/تصاویر از فضای رنگی RGB به فضای رنگی CMYK را دارند. اگر ابزار شما به شما اجازه می دهد، از شما درخواست می کنیم که رنگ های خود را از RGB به CMYK تبدیل کنید تا رنگ در چاپ به درستی انجام شود.
ممکن است هنگام تبدیل از RGB به CMYK متوجه تغییر رنگ شوید. اگر ظاهر در CMYK را دوست ندارید، توصیه می کنیم هنگام کار در CMYK (معمولاً روشن) تنظیمات را انجام دهید. به طور کلی، باید رنگهای رنگی CMYK را مشخص کنید که کمی روشنتر از آنچه میخواهید به نظر میرسند، زیرا نقاط جوهر در هنگام پرس «چاق میشوند» و رنگدانههای بیشتری را روی کاغذ به شما میدهند که در مانیتور خود مشاهده میکنید. به خصوص مراقب باشید که اگر متن سیاه یا تیره روی آن وجود دارد، پس زمینه را روشن نگه دارید تا متن خوانا باقی بماند.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم شما را با سیستم رنگ در چاپ و آشنا کنیم، و نکات مهمی را برای شما عزیزان شرح دهیم، مجموعه تبلیغاتی طرح گندم با سالها تجربه در زمینه طراحی و چاپ انواع ابزار های تبلیغاتی اعم از کاتالوگ، بروشور، جعبه، لیبل و … توانسته است سابفه ای درخشان از خود بر جای بگذارد برای مشاهده نمونه کارهای چاپ و طراحی کافی است با مشاوران ما در ارتباط باشید.