نمادشناسی در طراحی لوگو

نمادشناسی در طراحی لوگو

قدرت استفاده از نمادگرایی در طراحی

نماد اصولا بیان تصویری یک مفهوم، شخص، شیء یا داستان است. احتمالا اولین نماد بر دیوارهای غاری که انسان‌های اولیه در آن زندگی می‌کردند رسم شده، اما استفاده از آن در دوران مدرن هم ادامه یافت. امروزه بیشترین استفاده برای نماد در دنیای تجارت و تبلیغات اتفاق می‌افتد؛ یعنی لوگوها. لوگو به زبان ساده، نشانه خاصی است که افراد یا گروه‌های فعال در یک حوزه را از یکدیگر متمایز می‌کند. نمادشناسی در طراحی لوگو به ما نشان می‌دهد که معمولا سرسری از کنار لوگوها رد می‌شویم؛ چون هر لوگو، از یک یا چندین نماد تشکیل شده است.

{loadmoduleid 197}

 

نمادشناسی در طراحی لوگو

 

 

یک نماد می‌تواند مفهومی را منتقل کند که شاید با چند ساعت حرف زدن نتوانید آن را درست بیان کنید. بسیاری از نمادها تاریخی چند هزار ساله یا حتی بیشتر دارند. اجداد ما معنی نمادها را درک می‌کردند و این آشنایی نسل به نسل، به ما رسیده است. برای همین گاهی دیدن یک نماد، خاطره‌ای قدیمی را برایمان یادآوری می‌کند.

شما چه طراح یک ستاد تبلیغاتی باشید یا گروهی تجاری، می‌توانید با استفاده از نمادشناسی در طراحی لوگو به هدف خود برسید. پس به عنوان طراح یا فردی که با لوگوها سر و کار دارد، باید با قدرت نمادها آشنا باشید و بدانید که هر کدام چه احساسات و افکاری را در بیننده به وجود می‌‌آورند. نمادها را می‌توان در گروه‌های کلی حیوانات، گل‌ها، شکل‌های هندسی، اجسام آسمانی و رنگ‌ها دسته‌بندی و بررسی کرد.

حیوانات

  • پروانه: نمایانگر تغییر و دگرگونی است و انعطاف یا خلاقیت را نشان می‌دهد. پروانه همینطور پیام زیبایی و آرامش را با خود دارد.
  • جغد: نمادی قدیمی برای شهود و خرد. لوگوهایی که از جغد برای طراحی استفاده می‌کنند تخصص برند یا دانششان را به رخ می‌کشند.
  • قو: حیوانات زیبایی مانند قو برای لوگو جواهرات عالی هستند و می‌تواند بیانگر بلوغ یا رشد باشد؛ چون داستان جوجه اردک زشت را به یاد ما می‌آورد.
  • شیر: حیوانی که لقب پادشاه جنگل را به دوش می‌کشد چه ویژگی‌هایی دارد؟ قدرت، شجاعت و عدالت معناهایی هستند که شیر به لوگوی شما می‌دهد. این نماد می‌تواند نشان‌دهنده سرسختی یک برند یا قدرت آن باشد

گل‌ها

گیاهان و گل‌ها در نمادشناسی در طراحی لوگو، معمولاً زندگی، امید و رشد را نشان می‌دهند. البته این معنی برای هر گل یا گیاه خاص، متفاوت است.

  • شاخه زیتون: نمادی برای صلح و امید که قدمتی طولانی دارد. شاخه زیتون در طراحی لوگو ممکن است یک تاج گل را در بربگیرد یا همراه با یک کبوتر رسم شود.
  • گل رز: تغییر رنگ رز در لوگو، پیام آن را تغییر می‌دهد. قرمز محبت و علاقه، زرد دوستی و سفید خلوص و بی‌گناهی را نمایش می‌دهد. تماشای رز حس ظرافت و قدرت هم‌زمان را در ما زنده می‌کند.
  • درختان: برای برندهایی که می‌خواهند پیام زندگی، رشد، شکوفایی و ارزش را انتقال دهند، درخت نمادی ایده‌آل است. انواع درختان، معانی مختلفی دارند؛ درخت اقاقیا نشان‌دهنده تجدید و استحکام است، درحالی‌که درخت بلوط به طور سنتی نماد رشد و قدرت است.
  • نیلوفر آبی: نشان‌دهنده خلوص، روشنگری و قدرت بازسازی خود که طرفداران بسیاری بین طراحان لوگو دارد. گل نیلوفر آبی برای لوگوی مراکز بهداشت روان، استودیوهای یوگا، مراکز توان‌بخشی و اسپا انتخابی محبوب است.

مقالات مرتبط: اشتباهات رایج در طراحی لوگو یا نشان تجاری

 

نمادهای هندسی

 

لوگوو دیزاین

 

 

استفاده از اشکال هندسی انتخاب برندهای مدرن‌تر است. هر شکل هندسی نمادی برای مفاهیم مختلف است و احساساتی ناخودآگاه را در مشتری ایجاد می‌کند. نمادشناسی در طراحی لوگو اشکال هندسی، به معناهای متفاوتی اشاره دارد.

  • دایره‌ها: نمادی برای وحدت، تمامیت و طول عمر.
  • مثلث: لوگویی که از مثلث استفاده می‌کند معمولاً قدرت یا تعادل ظریف را به نمایش می‌گذارد.
  • مربع: ماهیتی جامد، قابل‌اعتماد و قابل پیش‌بینی دارد که آن را برای نمایش ثبات ایده‌آل می‌کند.
  • قلب: نماد عشق، شفقت، مراقبت و انسان‌دوستی است. برندها و سازمان‌های مختلف می‌توانند با استفاده از قلب در لوگوی خود، بر اهمیت ایثار و شفقت تاکید کنند.

اجسام آسمانی

اجسام آسمانی حسی از قدمت، زیبایی و دوردستی را با خود دارند. این اجسام آسمانی که حضوری فعال در نمادشناسی در طراحی لوگو دارند، همیشه محل کنجکاوی آدم‌ها بودند و آن ها تمایل داشتند با ساختن قصه‌های مختلف، این معما را برای خود حل کنند.

  • ستاره: ستاره پنج پر نماد کمال، خوش‌شانسی و شهرت است. از یک ستاره می‌توان برای نمایش مسیریابی یا یافتن مسیر نیز استفاده کرد. ستاره شش پر مانند ستاره یهودی داوود نیز معمولاً معنی مذهبی دارد.
  • خورشید: ستاره‌‌ای که به ما زندگی، قدرت، انرژی و گرما می‌دهد. نماد خورشید در طراحی لوگو می‌تواند نماد شفافیت و قدرت باشد.
  • ماه: نشان‌دهنده تعادل، خواب، رمز و راز و طبیعت وحشی. حضور ماه در یک لوگو به آن حالتی جادویی می‌دهد.

 

سمبولیسم رنگ

رنگ‌ها این قدرت را دارند که معنای فونت، شکل یا تصاویری که در طراحی لوگوی خود استفاده می‌کنید را دگرگون کنند. نمادشناسی در طراحی لوگو بیان می‌کند که معنی هر رنگ هم با توجه ‌به تیره یا روشن بودن و خلوص آن تغییر کند.

  • قرمز: لوگوهای قرمز اغلب شور، خشم و هیجان را نشان می‌دهند. درخشان و انرژی‌زا هستند و معمولاً برای سرعت بخشیدن به تصمیم‌گیری یا تشدید احساسات افراد استفاده می‌شود.
  • آبی: رنگی که به طور سنتی نماد خرد، وفاداری و پیچیدگی است. طیف گسترده رنگ آبی معمولاً آرام‌بخش است و حسی از قدرت و وقار را همراه خود دارد.
  • سبز: نماد طبیعی بودن، سلامت و رشد است و از اتفاقات جدید خبر می‌دهد. سبز همچنین نمادی مناسب برای ایجاد امنیت است، مخصوصاً اگر شرکت شما با مسائل مادی سروکار دارد.
  • زرد: حالت دوستانه، شاد، جوان و پرانرژی زرد اثری شگفت‌انگیز به جا می‌گذارد. بهتر است از رنگ‌های تیره برای نمایش آن استفاده کنید.
  • سیاه‌ وسفید: سفید و سیاه هر دو نماد قدرت، اعتماد، امنیت و صراحت هستند و حالتی مینیمال به لوگو می‌دهند.

سخن پایانی

اگر قصد طراحی لوگو برای یک گروه دارید یا قرار است بین چندین طرح دست به انتخاب بزنید، نمادشناسی در طراحی لوگو کمک بزرگی است. اگر لوگوی ساخته شده با هدف و ارزش‌هایتان تناسب داشته باشد، سریعاً با مشتری ارتباط می‌گیرد و باعث می‌شود فراموش کردنتان دشوار شود. پس اهمیت نماد را در طراحی لوگو دست‌کم نگیرید.

مقالات مرتبط: طراحی لوگو برای صنعت پوشاک و مد

1.5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه در “نمادشناسی در طراحی لوگو

    • admin میگوید:

      طراحی لوگو طرح گندم نماد رشد و بالندگی و زندگی است. اگر به لوگو طرح گندم دقت فرمایید، از دو بخش تشکیل شده که بخش سمت راست نشانگر دیگر شرکت های تبلیغاتی است. اما بخش سمت چپ که خوشه گندم در آن نمایان است و بالاتر است نشان دهنده رشد و بالندگی کسب و کارهایی است که در تبلیغات خود از شرکت تبلیغاتی طرح گندم یاری جسته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =