آموزش ویرایش تصاویر با فتوشاپ به زبان ساده و گام به گام
فتوشاپ یکی از قدرتمندترین برنامه های ویرایش عکس به شمار می رود. به دلیل بهره مندی از بهترین ابزارها و تنظیمات، هیچ دلیلی برای عدم استفاده از این برنامه کارآمد وجود ندارد. تنها مشکل این است که اگر از ادیت تصاویر با فتوشاپ خسته شده اید، احتمالاً کمی سردرگم خواهید شد. به دلیل وجود تعداد قابل توجهی ابزار ادیت، به سختی می توان نقطه شروع را پیدا کرد. خوشبختانه، با استفاده از این روش ساده 10 مرحله ای، یادگیری نحوه ویرایش تصاویر در فتوشاپ ساده شده است.
آموزش گام به گام ویرایش تصاویر با فتوشاپ
اگر می خواهید تصاویر خود را به کمک فتوشاپ ادیت کنید، نگران نباشید! ادیت تصاویر در برنامه فتوشاپ در ابتدا سخت به نظر می رسد؛ کافی است این روش 10 مرحله ای ساده را امتحان کنید. با داشتن یک برنامه اجرایی واضح، کار کردن با فتوشاپ دیگر خسته کننده نخواهد بود زیرا می دانید مرحله بعدی چیست. با کسب تجربه در بکارگیری این روش می توانید تصاویر خود را به صورت کاملاً حرفه ای با فتوشاپ ادیت کنید.
1- تصویر مورد نظر خود را بارگذاری کنید
پیش از ادیت تصاویر با فتوشاپ، ابتدا باید تصویر مورد نظر خود را در این برنامه بارگذاری کنید. دو روش مختلف برای انجام این کار وجود دارد. انتخاب بهترین روش باید با توجه به محل ذخیره تصویر مورد نظر صورت گیرد.
- ایجاد سند جدید
- باز کردن تصویری از برنامه لایت روم
اولین گزینه، بارگذاری مستقیم تصویر از کامپیوتر در برنامه فتوشاپ است. به منظور انجام این کار، باید دکمه های کنترل و O صفحه کلید را به طور همزمان فشار دهید. یا می توانید روی گزینه «open» صفحه شروع فتوشاپ کلیک کنید. از آنجایی که تصویر به طور مستقیم از کامپیوتر در برنامه فتوشاپ بارگذاری می شود، ذخیره تصویر ادیت شده با فتوشاپ را فراموش نکنید. در صورت عدم استفاده از برنامه های دیگری ازقبیل لایت روم، فتوشاپ از شما می خواهد تا محل ذخیره تصویر ادیت شده در کامپیوتر را تعیین کنید.
این روش بارگذاری به منظور ادیت تصاویر با فتوشاپ هیچ مشکلی ندارد. اگرچه، ممکن است ذخیره سازی فایل های جدید بی نظم باشد. هنگام ذخیره سازی تصاویر فتوشاپ در کامپیوتر، از نوعی فایل به منظور سازماندهی پروژه های ذخیره شده استفاده کنید. به این ترتیب، پیدا کردن تصاویر در کامپیوتر آسان تر خواهد بود.
اگر تصویر مورد نظر در برنامه لایت روم بارگذاری شده است، می توانید ادیت همان فایل در فتوشاپ را آغاز کنید. با راست کلیک روی تصویر مورد نظر، Edit In>Photoshop را انتخاب کنید. به این ترتیب، تصویر به طور خودکار در محیط فتوشاپ باز می شود و می توانید روی آن کار کنید.
تفاوت این روش از ادیت تصاویر با فتوشاپ با روش قبلی در نحوه ذخیره سازی تصویر است. تصویر ادیت شده جایگزین تصویر اصلی در لایت روم می شود. علاوه بر این، سازماندهی تصاویر را نیز برنامه لایت روم انجام می دهد.
2- آموزش برش و صاف کردن تصویر (در صورت نیاز)
در صورتی که تصویر مورد نظر نیاز به تنظیم کادر داشته باشد، می توانید از ابزار برش یا کراپ برای این کار استفاده کنید. با فشار دادن دکمه «C» روی صفحه کلید، می توانید به ابزار برش فتوشاپ دسترسی پیدا کنید. این گزینه در نوار ابزار قابل دسترسی است. با انتخاب ابزار برش در ادیت تصاویر با فتوشاپ، یک جعبه سفید در اطراف عکس و تنظیمات ابزار در بالای نواز ظاهر می شود. به این نکته توجه داشته باشید که امکان تنظیم سایز برش نیز وجود دارد.
به منظور برش یک تصویر، روی لبه های بیرونی همپوشانی برش کلیک کنید و آن را بکشید. با این کار، برش تغییر مکان می دهد و قسمتی از عکس تیره می شود. با حذف حواس پرتی های اطراف لبه کادر، تمرکز اصلی روی سوژه خواهد بود. البته، گاهی اوقات در ویرایش تصاویر با فتوشاپ به برش تصویر نیاز پیدا نخواهید کرد.
ابزار دیگر، صاف کردن تصویر است. از این ابزار به منظور تصحیح خط افق کج یا تنظیم تصویر برای تراز شدن با لبه مشخص استفاده می شود. در اکثر مواقع، این ابزار در امتداد خط افق بکار می رود. برای دسترسی به ابزار صاف کردن می توانید به نوار تنظیمات ابزار برش در بالای صفحه بروید. آیکون این ابزار شبیه به یک حباب کوچک با خط منحنی نقطه دار در بالای آن است. این دو ابزار از ویرایش تصاویر با فتوشاپ باعث می شوند تا وقت خود را برای تنظیم بخش هایی که در انتها حذف خواهند شد، تلف نکنید.
3- افزودن تنظیمات پایه با پلاگین Camera Raw
Camera Raw یکی از پلاگین های کاربردی در برنامه فتوشاپ است که کمی به لایت روم شباهت دارد. در این ابزار، می توانید تصویر مورد نظر خود را از نظر نوردهی، رنگ و تعادل رنگ سفید ویرایش کنید. پلاگینCamera Raw امکان ایجاد تنظیمات پایه مورد نیاز برای برقراری تعادل نوردهی و رنگ در ویرایش تصاویر با فتوشاپ را فراهم می کند. به کمک این ابزار می توانید نوردهی به تصویر اضافه کنید که باعث زیباتر جلوه کردن سایه ها و هایلایت های تصویر می شود.
پیش از باز کردن پلاگین Camera Raw، به شدت توصیه می شود که لایه تصویر مورد نظر خود را به شی هوشمند یا اسمارت آبجت تغییر دهید. به این طریق، می توانید تنظیمات Camera Raw خود را به راحتی تغییر دهید.
4- حذف اشیای اضافی موجود در تصویر
بعد از انجام تنظیمات پایه در ویرایش تصاویر با فتوشاپ، وقت آن رسیده که اشیای اضافی موجود در تصویر را از بین ببرید. این حواس پرتی ها می تواند به کوچکی یک نقطه یا به وسعت یک ساختمان باشند. هر چیزی که می خواهید از تصویر حذف شود را می توانید تنها با دو ابزار کاربردی فتوشاپ از بین ببرید. این دو ابزار عبارتند از:
- ابزار کلون استامپ: این ابزار یکی از بهترین ابزارهای حذف شی در تصویر به شمار می رود. به کمک این ابزار می توانید ناحیه مورد نظر را به طور دستی انتخاب کنید. دسترسی به ابزار کلون استامپ هم ازطریق نوار ابزار و هم با فشار دادن کلید «S» روی صفحه کلید انجام می شود. اگر تاکنون با این ابزار کار نکرده اید، باید بدانید که شبیه به ابزار براش است.
- ابزار اسپات هیلینگ براش: لزومی ندارد تمام اشیای اضافی یک تصویر را با ابزار کلون استامپ حذف کنید. در بسیاری از موارد، اشیایی که باید در ادیت تصاویر با فتوشاپ حذف شوند، بسیار کوچک هستند. از آنجایی که نیاز به محدوده نمونه برداری مشخصی نیست، استفاده از ابزار اسپات هیلینگ براش بر کلون استامپ ترجیح داده می شود. به منظور دسترسی به این ابزار باید دکمه «J» روی صفحه کلید را فشار دهید یا به نوار ابزار بروید.
5-بهبود کنتراست و نوردهی در ویرایش تصاویر با فتوشاپ
در این مرحله، تمام تنظیمات پایه ازجمله تعادل نوردهی و حذف اشیای اضافی انجام شده اند. اکنون وقت آن رسیده که به تصویر مورد نظر خود عنصر خلاقیت را اضافه کنید. برای شروع، نوردهی و کنتراست را به کمک لایه تنظیم منحنی ها بهبود دهید.
به منظور دسترسی به این گزینه، می توانید روی آیکون تنظیم منحنی در زبانه تنظیمات کلیک کنید. به علاوه، آیکون تنظیمات در پایین پنل تنظیمات نیز قرار دارد. هر دو مسیر، شما را به گزینه لایه تنظیم منحنی ها هدایت می کنند. به این نکته توجه داشته باشید که عملکرد این ابزار بسیار شبیه به تنظیم لایه ها در برنامه لایت روم است.
6. رنگ تصویر خود را تنظیم کنید
رنگ از دیگر مواردی که هنگام ویرایش تصاویر با فتوشاپ باید مدنظر قرار گیرد. تنظیم رنگ باید بعد از کنتراست و نوردهی انجام شود. ابزارهای فوق العاده بسیار زیادی برای تنظیم رنگ در فتوشاپ وجود دارند. با این وجود، این سه ابزار بیشترین کاربرد را دارند.
- رنگ انتخابی یا selective color: از این فرمان به منظور درجه بندی دقیق رنگ تصویر استفاده می شود. رنگ انتخابی نه تنها برای تنظیم رنگ زرد، قرمز، آبی و ارغوانی بکار می رود بلکه هایلایت ها و تن های میانی را نیز تنظیم می کند. عملکرد این فرمان بسیار شبیه به ابزار لایه تنظیم منحنی ها در فتوشاپ است.
- اشباع رنگ یا Hue saturation: لایه تنظیم بعدی برای درجه بندی رنگ در ویرایش تصاویر با فتوشاپ، فرمان اشباع رنگ نام دارد. این فرمان امکان تغییر رنگ تصویر به منظور ایجاد ظاهری منحصر به فرد را می دهد.
- تعادل رنگ یا Color balance: مرحله نهایی از تنظیم رنگ، افزودن لایه تنظیم تعادل رنگ است. این ابزار امکان تغییر تن های محدوده نوردهی را به شما می دهد. به جای هدف گیری ازطریق رنگ، می توانید ناحیه مورد نظر از تصویر را بر اساس نوردهی هدف قرار دهید.
7. ایجاد تنظیمات نقطه ای به کمک لایه ماسک
به کمک ابزار تنظیمات نقطه ای می توانید تنها بخشی از عکس را تنظیم کنید. فتوشاپ برخلاف سایر برنامه های ویرایشادیت تصویر، ابزار براش تنظیمات نقطه ای مشخصی ندارد. به جای آن، باید از لایه های ماسک به منظور کنترل رویت پذیری لایه های تنظیم استفاده کنید.
تنظیمات نقطه ای برای اصلاح بی رنگی در تصویر یا روشن کردن نواحی مهم بکار می روند. در اکثر موارد، روشن کردن اطراف یک شی یا تیره کردن نواحی کم اهمیت باعث جذاب تر شدن تصویر می شود.
8. تصویر خود را با ابزار روشنایی/تاریکی بی نقص کنید
اگر هفت مرحله قبلی ویرایش تصاویر با فتوشاپ را به طور دقیق دنبال کرده باشید، احتمالاً در مرحله هشتم از ظاهر تصویر خود راضی خواهید بود. با این وجود، یک مرحله دیگر تا خلق یک تصویر بی نقص فاصله دارید. این مرحله، استفاده درست از ابزار روشنایی/تاریکی فتوشاپ است. در صورت استفاده درست و دقیق، تغییر مثبتی در کنتراست عکس ایجاد می شود.
به طور خلاصه، ابزار روشنایی (داج) برای روشن کردن تصویر بکار می رود در حالی که از ابزار تاریکی (برن) به منظور تیره کردن آن استفاده می شود. با بکار بردن صحیح این دو ابزار می توانید کنتراست خلاقانه ای به تصویر خود اضافه کنید. البته، این کار نیاز به صرف وقت و زمان زیادی دارد. هر چه تجربه بیشتری در زمینه کار با ابزار روشنایی/تاریکی فتوشاپ به دست آورید، تصاویر بی نقص تری خلق خواهید کرد.
9. بکار بردن فیلتر بالاگذر برای شارپ کردن تصاویر
ویرایش تصاویر با فتوشاپ تقریباً کامل شده است. مرحله آخر، شارپ کردن کل تصویر خواهد بود. یکی از بهترین روش ها برای انجام این کار، استفاده از فیلتر بالاگذر خواهد بود. فیلتر بالاگذر، جزئیات لبه در تصویر را افزایش می دهد و باعث می شود تا کل تصویر واضح تر به نظر رسد. به منظور دسترسی به فیلتر بالاگذر می توانید به بخش فیلترها در فتوشاپ بروید.
10. از تصویر ویرایش شده خود در فتوشاپ خروجی بگیرید
اکنون که به انتهای مسیر رسیده اید، کافی است از تصویر ویرایش شده در فتوشاپ خروجی بگیرید. به این ترتیب، فرآیند ویرایش تصاویر با فتوشاپ به پایان می رسد. راه های متنوعی برای خروجی گرفتن از تصویر ادیت شده در فتوشاپ وجود دارد. اما ما ساده ترین روش را به شما آموزش می دهیم.
زمانی که به مرحله ذخیره فایل می رسید، نام فایل و محل مورد نظر در کامپیوتر برای خروجی گرفتن از تصویر ویرایش شده را وارد کنید. فراموش نکنید که فرمت عکس را به JPEG تغییر دهید. اکنون، روی گزینه «ذخیره» کلیک کنید تا تصویر با فرمت JPEG در محل مشخص شده ذخیره شود. بعد از ذخیره، می توانید از برنامه فتوشاپ خارج شوید و تصویر ذخیره شده را باز کنید.
سخن پایانی
فتوشاپ یکی از بهترین نرم افزارهای موجود برای ویرایش تصویر به شمار می رود. هم چنین این برنامه کاربرد فوق العاده ای در عکاسی صنعتی نیز دارد. کار با این نرم افزار در نگاه اول دشوار به نظر می رسد اما با کسب تجربه می توان ادیت حرفه ای روی تصاویر انجام داد. بعد از دنبال کردن 10 مرحله ادیت تصاویر با فتوشاپ، یک تصویر معمولی به یک تصویر خارق العاده تبدیل می شود. با وجود تعداد زیادی لایه های تنظیم و فیلتر، کار کردن با فتوشاپ به نظر آسان و جذاب می رسد.
آیا تاکنون تجربه ادیت عکس با فتوشاپ را داشته اید؟ لطفاً تجربه خود را با ما در بخش نظر به اشتراک بگذارید.
عکاسی صنعتی طرح گندم
استدیو تخصصی عکاسی صنعتی در مجموعه طرح گندم با سابقه ای درخشان، تصاویری برجسته و ماندگار از کالا یا محصولات شما را در ذهن مشتریانتان نمایان میکند. مجموعه ما با تیمی حرفه ای، با دارا بودن تجهیزاتی مدرن، عکسبرداری از محصولات کوچک و بزرگ با پس زمینه دل خواهتان را به صورت کاملا حرفه ای ارائه می دهد.